Alman otomobil devinde kavga büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Alman otomobil devinde kavga büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2015 10:24

VW hisselerini elinde tutan Piech ve VW Şefi arasında çıkan kavgayı Şef Winterkorn kazandı. Piech istifa etti. Şimdi Piech'in tüm hisselerini satışa çıkartarak intikam alıp almayacağı konuluşmaya başlandı.

Haberin Devamı

ALMAN otomobil devi Volkswagen'de (VW) adeta fırtına öncesi sessizlik yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta VW'nin hisselerini elinde tutan Denetleme Başkanı Ferdinand Piech, 13 yıldır sürdürdüğü Denetleme Kurulu Başkanlığından istifa etti.

Piech'i istifa ettiren neden ise; VW Yönetim Kurulu Başkanı Martin Winterkorn ile girdiği kavga oldu. Winterkorn'un istifasını isteyen Piech, bunu başaramayınca kendisi görevini bırakmak zorunda kaldı. Piech'in beklenmedik istifası ise otomobil devi VW'de şimdi, 'acaba tüm hisselerini satıp intikam mı alacak' düşüncesi yarattı.

VW yönetiminde inisiyatifini kaybeden Piech'in hisseleri elinde tutmak istemeyeceği tahmin ediliyor. Piech hisselerini satması durumunda VW'in hisselerinin başka rakip bir firma tarafından satın alma riski doğabilir.

Bu durumda da Alman otomobil devi VW büyük bir krize girebilir endişesi doğuyor. Bu durumu engellemek için bir yandan VW yönetimi, bir yandan da politikacılar Piech'i memnun etme çabasına girdi.

Piech'in elinde tuttuğu VW hisselerinin değeri yaklaşık 21 Milyar Euro olarak tahmin ediliyor.

BAKMADAN GEÇME!