‘Alman ordusu savaşa hazır olmalı’

Güncelleme Tarihi:

‘Alman ordusu savaşa hazır olmalı’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2023 10:52

“Alman ordusu savaşa hazır konuma gelmeli” diyen Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius, ordunun daha çok paraya ihtiyacı olduğunu yineledi.

Haberin Devamı

“ALMAN ordusu savaşa hazır konuma gelmeli” söylemiyle Almanya’da yeni bir tartışma başlatan Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius (SPD), Almanya’nın kendisini savunabilecek güce sahip olması için orduya daha fazla yatırımın kaçınılmaz olduğunu yineledi. Avrupa’da yeniden bir savaş tehdidi yaşanacağı düşüncesine alışmak gerektiğini belirten Pistorius, 2025 yılından sonra iktidarda hangi parti veya partiler olursa olsun, Alman ordusuna yatırımın şart olacağını söyledi. 

‘Alman ordusu savaşa hazır olmalı’

‘ALMAN HALKI DA HAZIR OLMALI’
Rusya lideri Vladimir Putin’in Ukrayna’da giriştiği savaşın hemen ardından Şansölye Olaf Scholz’un Alman ordusunun modern hale gelmesi için 100 milyar Euro hacimli ‘özel varlık fonu’ ayırma kararının yerinde olduğunu vurgulayan Bakan Pistorius, ileriye dönük olarak daha fazla yatırıma gerek duyulacağını vurguladı. “Özel varlık fonu bittikten sonra NATO’da öngörülen şekilde bütçeden her yıl Gayri Safi Milli Hasıla’nın (GSMH) yüzde 2’si Alman ordusuna ve Almanya’nın savunulmasına ayrılmalıdır. Almanya’nın kendisini savunabilir güce ulaşması için bu kaçınılmazdır. Alman ordusu da Alman halkı da buna hazır olmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

‘UKRAYNA’NIN YANINDA YER ALDIK’
Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius, Orta Doğu’daki gelişmelere rağmen Ukrayna’da süren savaşın gözardı edilmemesi gerektiğini de söyledi. “Ukrayna, Rusya’nın diktatörü Putin’in saldırısına uğradı. Bu nedenle biz Ukrayna’nın yanında yer aldık. Bu tutumumuzun alternatifi yok. Ukrayna’ya her türlü desteği kararlı bir şekilde sürdürmeliyiz” görüşünü vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!