Alman çiftçilerin ‘Yeşil öfkesi’

Güncelleme Tarihi:

Alman çiftçilerin ‘Yeşil öfkesi’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2024 13:52

Alman çiftçiler, kendilerine yapılan sübvansiyonların kısıtlanmasında etkili olan Yeşiller Partisi’ne tepkiyi sürdürdü.

Haberin Devamı

ALMANYA’da SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinin çiftçilere yapılan mazot yardımını kademeli olarak sonlandırma planlarına tepkiler arttı. Çiftçiler özellikle Yeşiller’e isyan etti. Daha önceki haftalarda Yeşiller’in Almanya’nın bazı kesimlerinde düzenledikleri etkinlikleri engelleyen çiftçiler, cumartesi günü de Yeşiller Eş Başkanı Ricarda Lang ile Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir’in farklı yerlerde katıldıkları etkinliklerde benzer girişimde bulundular. Ricarda Lang’ın Saksonya Anhalt eyaletinin Magdeburg kentinde yerel seçimlerle ilgili bir toplantıya katılmasını engellemek isteyen çiftçiler, toplantının yapılacağı salona giden yolları 120’ye yakın traktörle bloke ettiler. Bölgede yoğun güvenlik önlemleri alınmasına rağmen Lang, toplantının yapılacağı salona gecikmeli ulaşabildi. Daha sonra da Alman çiftçilerin temsilcilerinden oluşan bir heyetle görüştü. üşü. Çiftçiler Lang’a, hayvanların refahı katkısı ve karbondioksit vergisi alınmamasını, bitki koruma ilaçlarının yasaklanmamasını, üretim alanlarının kapatılmamasını ve sübvansiyonların kaldırılmamasını içeren ‘talepler listesi’ verildi.

Alman çiftçilerin ‘Yeşil öfkesi’
Alman çiftçilerin ‘Yeşil öfkesi’
BERLİN’E DÖNERKEN DE SORUN YAŞADI
Yeşiller Partisi üyeleriyle yaklaşık iki saat süren bir görüşme yaptıktan sonra Berlin’e hareket etmek için yola çıkan Ricarda Lang, ayrılırken de zorluklar yaşadı. ‘Yeşil öfkesi’ bitmeyen çiftçiler, traktörlerle salonun çıkışını bloke ederek Ricarda Lang’ın hareket etmesini engellediler. Beraberlerinde getirdikleri otomobil lastiklerini ve çevredeki çöp konteynerlerini ateşe verdiler. Polislerin müdahale etmesiyle Yeşiller Eş Başkanı Ricarda Lang ancak yaklaşık bir saat gecikmeyle Berlin’e hareket edebildi.
Alman çiftçilerin ‘Yeşil öfkesi’
CEM ÖZDEMİR’E TEPKİ
Güney Almanya’nın Bodensee kesimindeki Friedrichshafen kentinde ‘Meyve Dünyası’ adıyla açılan fuara katılan Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir de Alman çiftçiler tarafından protesto edildi. Geçen hafta Baden Württemberg eyaletine bağlı Biberach kentinde katıldığı bir etkinlik öncesi protesto gösterisi yapan çiftçilere polisin biber gazıyla müdahale etmesini eleştirdiği halde, çiftçiler Özdemir’i fuar alanında yuhalayarak karşıladı. Özdemir stantları dolaşırken de tepkiler devam etti. Ancak polisin yoğun önlemleri sayesinde olay çıkmadı.

BAKMADAN GEÇME!