Alman basını Hakan Çalhanoğlu'na tepkili!

Güncelleme Tarihi:

Alman basını Hakan Çalhanoğluna tepkili
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2013 13:26

Hakan Çalhanoğlu’nun Andorra maçı sonrası açıklamaları Almanya’dan tepki aldı.

Haberin Devamı

İlk kez milli formayı giydiği Andorra maçının ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada “Almanya adına bir kez oynadım ama kendimi orada iyi hissetmedim. Kimse birbiriyle konuşmuyordu. İnsan arkadaşlarıyla sohbet etmeli, yemekten sonra çay kahve içmeli. Orada kendimi bir yabancı gibi hissettim” şeklinde konuşmuştu. Bu açıklamalar Alman basınında tepkiyle karşılandı.

Bild’de yer alan yoruma göre Hakan Çalhanoğlu bir dönem Alman milli takım alt yaş kategorilerinde görev alan Steffen Freund tarafından izlense de hiçbir milli maçta oynamadı. Genç oyuncunun menajeri Bektaş Demirtaş da konuyla ilgili açıklamasında “Hakan’ın Karlsruhe’deki okul yönetimi o dönemde Alman milli takımının kampına katılmasına izin vermemişti. Sonra Alman federasyonunun ilgisi azaldı ve Türkiye elini çabuk tutarak Hakan’ı alt yaş kategorilerinde milli takıma çağırdı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Andorra karşısında sekiz dakika forma giyerek ilk kez Türkiye adına a milli takım forması giyen Hakan Çalhanoğlu, böylelikle Almanya adına oynama şansını kaybetmiş oldu. 19 yaşındaki oyuncunun bu sezon Hamburg formasıyla çıktığı dört lig maçında iki golü bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!