Alman antrenörler revaçta

Güncelleme Tarihi:

Alman antrenörler revaçta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2009 10:44

Dünya futbolunda Alman antrenörler ilk sırada. 9’u milli takımlar olmak üzere 31 Alman teknik adam dünyanın dört bir yanında çalıştırıcılık yapıyor. Türkiye de ise sadece Galatasaray’ın başnda Michael Skibbe var. Ayrıca Karl Heinz Feldkamp’ta Türkiye’de Galatasaray’da danışman olarak görevde.

Haberin Devamı

DÜNYA futbolu adeta Alman teknik adamları tarafından yönetiliyor. 9’u ülkelerin milli takımları olmak üzere 31 Alman antrenör dünyanın dört bir yanında çalıştırıcılık yapıyor.
Rehhagel Yunanistan ile Avrupa Şampiyonu

Alman teknik adamların en ünlüsü Otto Rehhagel. 70 yaşındaki Rehhagel 2001 yılında başına geçtiği Yunanistan Milli takımıyla 2004 yılında Avrupa şampiyonluğu yaşadı. Rehhagel Almanya’ da da Kaiserslautern ve Werder Bremen’i Bundesliga şampiyonu yaptı. Rehhagel’in hedefi Yunanistan milli takımını 2010 yılında yapılacak olan Güney Afrika’daki Dünya Futbol Şampiyonası’na taşımak.
Hitzfeld ilk kez bir milli takımın başında

Bundesliga da Borussia Dortmund ve Bayern Münih ile çok sayıda Almanya Lig şampiyonluğu, Almanya kupası galibi, Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, UEFA şampiyonluğu yaşayan 59 yaşındaki Ottmar Hitzfeld ise Avrupa Şampiyonası sonrası İsviçre Mill takımının başına geçti. Hitzfeld, 2008 Mayıs’ında Bayern Münih ile Bundesliga ve Almanya Kupa galibi olarak yaşadığı çifte şampiyonluk sonrası İsviçre ile 2010 yılına kadar sözleşme imzaladı ve 1 Temmuz itibarıyla görevine başladı ç
Ülkesi Almanya’ya karşı 2010’a gitme yarışı

Daha önce Almanya milli takımıyla 1974 ‘de futbolcu olarak Dünya şampiyonu olan Berti Vogts şimdi Azerbeycan Milli takımının başında. Yıllarca başarılı bir antrenörlük yaptığı ülkesi Almanya milli takımına karşı yeni takımı Azerbeycan ile aynı grupta Dünya şampiyonasına katılma mücadelesi veriyor. 61 yaşındaki Berti Vogts’un yardımcısı da bir Alman. Aynı zamanda Azerbeycan Ümit Milli Takımı antrenörlük görevinide sürdüren Bernhard Lippert 46 yaşında, daha önce Alman 1. Lig ekibi Eintracht Frankfurt Alt yapı koordinatörü olarak çalışıyordu.
Diğer milli takım çalıştıran Alman hocalar

Kamerun Milli takımında Otto Pfister(71), Yılda 120 bin Amerikan Doları kazanan Antoine Hey(38) Liberya, daha önce Doğu Almanya milli takım antrenörü olan Bernd Stange(60) Beyaz Rusya, 67 yaşındaki Eckhard Krautzun da 2003 yılından beri Çin milli takımnda görev yapan Alman antrenörler.
Rekortmen futbolcu Matthaeus şimdi İsrail de antrenör

Almanya dışındaki kulüplerde görev yapan 21 Alman antrenörün en ünlüsü Almanya milli futbol takımının formasını en fazla taşıyan ve 1990 yılında Almanya’nın dünya şampiyonu kadrosunun kaptanı rekortmen futbolcu Lothar Matthaeus. 47 yaşındaki Bayern Münih ve İnter Milan’ın eski yıldızı Matthaeus 2008 Nisan ayından beri İsrail’in Maccabi Netenya takımında görev yapıyor. Galatasaray’ın başında ise yine bir Alman hoca var. 43 yaşındaki Michael Skibbe sezon başnda geldiği Galatasaray inişli çıkışlı bir grafik çizdi. Kimisine göre başarılı kimilerine göre yetersiz görülen Skibbe Almanya milli takımında yardımcı antrenörlük, Dortmund ve Bayer Leverkusen de daha önce teknik adam olarak çalıştı. Ayrıca Karl Heinz Feldkamp’ta Türkiye’de Galatasaray’da danışman olarak görevde.
Takım gezgini Lorant

Türkiye de Fenerbahçe, Sivasspor ve Kayseri Erciyesspor da da antrenörlük yapan Werner Lorant(60) geçtiğimiz Ağustos ayından beri Çek Cumhuriyeti’nde 1. Lig ekibi DAC Dunajaska Streda’nın başında. 48 yaşındaki Pierre Littbarski İsviçre 1.Ligi’nde mücadele eden Lichtenstein’ın takımı FC Vaduz’u dört aydan beri çalıştırıyor.
Abramczik’i Antalya iyi tanıyor

Daha önce Antalyaspor da hem futbol oynayan hem de daha sonra antrenörlük yapan Alman milli takımı ıle Schalke’nın eski yıldız futbolcu Rüdiger Abramczik(52) Letonyada Metalurgs Liepaja’ta teknik adam. Arap Emirliği’nde Al-Ain Club’ünde 58 yaşındaki teknik direktör Winfried Schaefer Aralık 2007’den beri görevde. Yıllarca Freiburg’un başında olan 60 yaşında ki Volker Finke’de Aralık ayından beri Japonya da Urawa Red Diamonds takımında göreve başladı.
Diğer Alman antrenörler

Ayrıca Jörg Steinebrunner (Singapur da Woodlands Wellington), Jürgen Gede (Azerbeycan da Neftchi Bakü), Thomas von Heesen(Kıbrıs’ta Apollon Limasol), Reiner Brissa(Lüksemburg’ta Victoria Rosport), Michael Lofy(Lüksemburg’ta Fola Esch), Theo Bücker(Libya’da Al-Ahly Tripolis), Franco Foda(Avusturya’da SK Sturm Granz), Michael Krüger(Sudan’da Al-Merrilch Omdurman), Reiner Maurer(Yunanıistan’da AO Kavala), Jürgen Röber(Rusya’da Saturn Ramenskoje), Uwe Rösler(Norveç’te Viking Stavanger), Helmuth Scharnowski (Nambiya’da FC Civics), Rainer Zobel(Gürcistan’da Dinamo Tiflis), Gernot Rohr (Tunus’da Etoile Sportive du Sahel) ve Siegfried Schmid ( Amerika’da Seattle Sounders) Almanya dışında görev yapan futbol teknik direktörleri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!