Alkışlar Tiyatro Nokta\'ya

Güncelleme Tarihi:

Alkışlar Tiyatro Nokta\ya
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2006 00:00

Bremen’e gelen Tiyatro Nokta ekibi, Aziz Nesin’nin “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” adlı oyununu sahneledi. Nüfus cüzdanı olmayan bir adamın başına gelen olayın anlatıldığı oyunda tiyatro severler kahkahaya boğuldu.

Haberin Devamı




Tiyatro Nokta
Almanya’nın Münih kentinden Bremen’e gelen Nokta Tiyatro ekibi, Aziz Nesin’nin “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” adlı eserini sahneledi. Yönetmenliğini Ercan Koca’nın yaptığı oyunda, Oktay Gümüş, Veli Köse, İbrahim Bozkurt, Barış Sezer, Ercan Yıldız, Fethi Gümüş, Buket Ok, Ayfer Gümüş, Seyhan Sezer ve İlker Şekerzade rol aldı. Müziğini Yudum Çetiner’in yaptığı oyun iki perde halinde seyircilere sunuldu.
Nüfus cüzdanı olmayan bir adamın başından geçen trajedi ve komik bir hikayenin sahnelendiği oyunda Bremenli tiyatro severler zaman zaman hüzünlendi, zaman zaman ise kahkahaya boğuldu.

Nokta Tiyatrosu'nun yönetmenliğini yapan Ercan Koca, "Azizname" adlı oyundan sonra bu kez de “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” adlı güzel bir oyunu sahnelediklerini söyledi. Tiyatroyu amatör bir ruhla oynadıklarını ve ekip olarak çok başarılı olduklarını anlatan Koca, “Benim amacım Almanya’da yaşayan ve tiyatro özlemi çeken Türklerin bu özlemlerini gidermek. Ekip olarak çok iyiyiz. Amatörce yapıyoruz ama profesyonelce oynuyoruz. Almanya’da yeterince Almanca oyun sergileyen tiyatro ekibi var. Biz ise Türkçe oynuyoruz. Bremen’de bize gösterilen ilgiden memnun kaldık” dedi.

Mehmet UZUN / BREMEN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!