Alkışlar Mannheim Türkspor’a

Güncelleme Tarihi:

Alkışlar Mannheim Türkspor’a
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2022 09:37

Baden Futbol Federasyonu Kupa Finalinde Almanya 3. Lig ekibi Waldhof Mannheim’a 3-0 yenilerek ikinci olan Mannheim Türkspor, gönülleri fethetti.

Haberin Devamı

Alkışlar Mannheim Türkspor’a
Carl-Benz Stadı’nda 5 binin üzerinde seyircinin izlediği ve ARD Televizyonu’ndan da diğer Eyalet finalleriyle birlikte dönüşümlü olarak naklen yayınlanan karşılaşmaya Waldhof Mannheim, Bartels, Sommer, Verlaat, Seegert, Russo, Wagner, Sohm, Schnatterer, Rossipal, Kother, Höger 11’iyle başlarken, Mannheim Türkspor da Mario Baretto, Fatih Yıldırım, Anas Itani, Youel Tesfagaber, Ayhan Sabah, Kadir Şeker, Rahmi Can Baş, Njaga Manneh, İsmael Imre, Dolunay Cavdaroğlu, İzzeddine Noura tertibiyle çıktı. Karşılaşmayı Tobias Fritsch yönetirken, yardımcılıklarını Nikolai Kimmeyer ve Mika Forster yaptı. Maçın 4. Hakemi ise Marc Heiker’di.
Alkışlar Mannheim Türkspor’a
Waldhof Mannheim ilk dakikalardan itibaren özellikle sağ kanattan etkili ataklar geliştirdi. 35. dakikaya kadar pozisyon vermeyen Türkpor, bu dakikada Dominik Kother’in golüne engel olamadı ve 1-0 yenik duruma düştü. Türk takımı Ayhan, Kadir ve Rahmi Can’la girdiği pozisyonlardan sonuç alamayınca ilk yarı 1-0 Waldhof’un üstünlüğü ile kapandı.
Alkışlar Mannheim Türkspor’a
İKİNCİ YARIDA OYUNDAN DÜŞTÜ
İki takım arasındaki güç farkı ikinci yarıda daha fazla ortaya çıktı. Mannheim Türkspor, rakibinin temposu karşısında yorgunluk belirtileri göstermeye başladı. 68’de Fridolin Wagner, skoru 2-0 yaptı. Waldhof’da ikinci yarıda oyuna giren Onur Ünlüçiftçi, 83. dakikada karşılaşmanın sonucunu belirledi: 3-0.
Alkışlar Mannheim Türkspor’a
Böylece Waldhof Mannheim kupayı üst üste üçüncü kez müzesine götürürken, seramoni öncesinde Waldhof Mannheim Antrenörü Patrick Glöckner, Türkspor teknik heyeti ve futbolcularını tek tek tebrik etti.
Alkışlar Mannheim Türkspor’a

Türkspor antrenörleri Şerif Gürsoy ve Caner Dönmez, maç sonunda yaptıkları açıklamada, bir Landesliga takımı olarak kupada final oynamanın ve Almanya 3. Lig ekibi karşısında bu mücadeleyi verebilmenin de büyük başarı olduğunu vurguladı.
Alkışlar Mannheim Türkspor’a
BAŞKAN ADALI UMUTLU
Mannheim Türkspor Başkanı Hüseyin Adalı, takımının buraya gelene kadar gösterdiği başarıdan memnun olduğunu belirterek, “Waldhof Mannheim bu sezon DFB Kupası’nda Eintracht Frankfurt gibi güçlü bir takımı 2-0 yenerek eleme başarısı gösterdi. Eintracht Frankfurt ise sezonu UEFA Şampiyonu olarak tamamladı. Bunları gözönüne aldığımızda böyle bir rakip karşısında final oynamanın değeri daha çok ortaya çıkıyor. Şayet Waldhof Mannheim Almanya 3. Ligi’nde sezonu 4’üncü sırada tamamlayabilseydi, biz finalist olarak önümüzdeki sezon DFB Kupası’na katılma hakkı kazanacaktık. Ancak Waldhof son maçta 4.’lük şansını kaçırınca biz de DFB’ye katılma hakkını elde edemedik. Bunlar olayın sportif boyutları. Bizim asıl hedefimiz kalıcı işler yapabilmek. Türkspor camiasına kendi tesislerini kazandırmak amacıyla bütün çalışmalarımızı bu konuya yoğunlaştırdık. Tesis inşaatının ana sponsoru olan Altındal Group İnşaat Şirketi Başkanı Ömer Altındal’ın da desteğiyle yakın zamanda son aşamaya geleceğimizi umuyorum” dedi.
Alkışlar Mannheim Türkspor’a

Alkışlar Mannheim Türkspor’a

Alkışlar Mannheim Türkspor’a

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!