Ali Ötünç Nürnberg’i büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Ali Ötünç Nürnberg’i büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2023 12:54

‘Bir yanın bahar kalsın’ albümüyle dikkatleri çeken Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Ötünç’ün Nürnberg’deki konseri yoğun ilgi gördü.

Haberin Devamı

NÜRNBERG’in yakınlarında bulunan Fürth kentinin kardeş şehri Marmaris’in unutulmaz simalarından ünlü türkücü Ali Ötünç, Nürnberg Belediyesi Kültür Dairesi’ne bağlı Loni Übler Haus sahnede 2 saat 30 dakika kalarak, Anadolu’nun faklı bölgelerinden özgün ve güncel parçalardan oluşan 40 türkü seslendirdi. Sazı ve sesiyle dinleyicilere duygulu anlar yaşatan Ötünç’ün söylediği, Selda Bağcan’ın ‘Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’ şarkısını dinleyiciler birlikte söyledi. Türküseverler, Ali Ötünç ile birlikte unutulmaz bir gece yaşarken fotoğraf çekmeyi de ihmal etmediler. Aşık Veysel, Aşık Mahsuni gibi Türkiye’nin önde gelen ozanların önünde saygıyla eğildiğini belirten bağlama ve ses sanatçısı Ali Ötünç, kendisini dinlemeye gelenlere teşekkür etti.

Ali Ötünç Nürnberg’i büyüledi
TÜM KENTLERİ GEZEREK KONSER VERECEĞİM
Ünlü sanatçı Ali Ötünç, arkadaşımız İlhan Baba’ya yaptığı açıklamada “Aşık Veysel köy köy, Karacaoğlan diyar diyar gezdiği gibi ben de Almanya’nın tüm kentlerini gezerek konserlerime devam edeceğim gibi, yakın zamanda da kendi bağlamam eşliğinde, Nazım Hikmet’in yazdığı ‘Simavne Kadısı Oğlu Şeyh Bedrettin Destanı’ndan uyarlanan ‘İriş Dede Sultan İriş’ adlı oyun Sedat Demirsoy yönetmenliğinde ve Yücel Turgut’un muhteşem performansıyla Avrupa’da yaşayan sanatseverler için sahneye konulacak” dedi. Şeyh Bedrettin Destanı da Ali Ötünç’ün bağlama eşliğinde Avrupa’da sanatseverlere sunulacak.
Ali Ötünç Nürnberg’i büyüledi
Ali Ötünç Nürnberg’i büyüledi

Ali Ötünç Nürnberg’i büyüledi

Ali Ötünç Nürnberg’i büyüledi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!