Albert Schweitzer turnuvası başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Albert Schweitzer turnuvası başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2010 16:25

Uluslararası Albert Scweitzer Basketbol Turnuvası 3 Nisan’da başlıyor. Turnuvada iki yıl önce final oynayan Türkiye, bu yıl da favoriler arasında gösteriliyor.

Haberin Devamı

MANNHEIM’DA iki yılda bir yapılan 25. Uluslararası Albert Scweitzer Basketbol Şampiyonası 3 Nisan Cumartesi günü başlıyor. 10 Nisan’daki final maçıyla sona erecek şampiyonda bu yıl aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 15 ülke katılacak.


5 gruptan oluşacak turnuvadaki maçlar Mannheim MWS Sport Halle ve Amerikan üssündeki US Sports Arena’da yapılacak. Turnuvanın açılış maçı ise A Grubunda mücadele eden İtalya ile Yeni Zellanda arasında saat 14.00’de oynanacak.


GRUPLAR ŞÖYLE OLUŞTU
Ülkelerin genellikle genç takımlarıyla katıldığı turunuva 4 takımlı 5 guruptan oluşuyor. Almanya’nın U17 ve U18’den oluşan iki takımla mücadele edeceği basketbol turnuvasında Türkiye B gurubunda Almanya U18, Brezilya ve Japonya ile mücadele edecek. Turnuvada guruplar şöyle oluştu:

Haberin Devamı

A Gurubu: Çin, İtalya, Yeni Zellanda, Almanya U17
B Gurubu: Türkiye, Brezilya, Japonya, Almanya U18
C Gurubu: Arjantin, Hırvatistan, Fransa, ABD
D Gurubu: İspanya, İsrail, Yunanistan, Avustralya


FİNAL US ARENA’DA
5 Nisan’da sona erecek gurup maçlarından sonra ikinci tur maçları 7 Nisan’da başlayacak. Turnuvada yarı final 9 nisan Cuma günü ve final maçı ise 10 Nisan’da US Sport Arena’da oynanacak.


TÜRKİYE’NİN İLK MAÇI BREZİLYA’YLA
İki yıl once yapılan 24. Albert Schweitzer Basketbol Turnuvası’nda finalde Yunanistan’a son çeyrekte yenilerek ikinci olan Türkiye, bu yılda turnuvanın favorileri arasında gösteriliyor. Mannheim ve çevresindeki Türkler’in büyük ilgi gösterdiği maçlarda Türkiye, seyricisinin desteği ve şovuyla da turnuvaya renk katıyor.
Milli takımımız turnuvadaki ilk maçını Brezilya ile yapacak. Herzogenried’teki MWS Halle’deki karşılaşma saat 14.00’te başlayacak.


ALMAN KOÇ: FAVORİ TÜRKİYE
Türkiye ile aynı gurupta yer alan Almanya U18 takımı antrenörü Kay Blümel yaptığı açıklamada Türkiye’den çekindiğini söyledi. Blümel, geçtiğimiz turnuvada en değerli oyuncu seçilen Enes Kanter’in Türk Milli takımıyla bu yıl Almanya’ya gelemeyecek olmasından üzüntü duyduğunu belireterek, “Ancak bir bakıma da seviniyoruz. Çünkü Enes gerçekten yıldız adayı bir oyuncu ve olsaydı bizi çok zorlardı. Yinede benim bu yılki favorim Türkiye” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!