Aklı merkeze alıp eğitime önem verelim

Güncelleme Tarihi:

Aklı merkeze alıp eğitime önem verelim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2018 13:17

Berlin İyi Parti Gönüllüleri, ‘İslam ve Dindarlık Anlayışımız’ adlı bir konferans düzenledi. Konferansa, İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi ilahiyatçı, gazeteci-yazar Ayşe Sucu, konuşmacı olarak katıldı.

Haberin Devamı

ARTIK İslam denince insanların aklına barış ve huzurun gelmediğini belirten Sucu, şunları söyledi: “İslam dini terör, savaş, yoksulluk, diktatörlük ve adaletsizlikle anılıyor. Hiçbir İslam ülkesinde İslam’a ve onun kural ile önerilerine uygun bir hayat yok. 2011’de 208 ülkeyi kapsayan, Kuran surelerine uygun hangi ülkede hayat olduğu yönünde yapılan araştırmada ilk üç sırada İzlanda, Danimarka ve Lüksemburg yer aldı. İlk 30 ülkede İslam ülkeleri yer almıyor. Türkiye 71. sırada, peygamberimizin yaşadığı Suudi Arabistan çok daha alt sıralarda.”

Aklı merkeze alıp eğitime önem verelim

‘DEVLET ADİL OLMALI’
“İnsanlar kanun önünde eşit değilse, bazıları fakirleşirken bazıları zenginleşiyorsa, adaletsizlik yaygınlaşıyorsa, din dahil özgürlükler yaşanmıyorsa ve liyakat önde tutulmuyorsa, bu durum İslam’a uygun değil. Ahlak, iftira, yalan ve geldiği makama liyakati uygun değilse bu hepimizin hayatını ilgilendirir. Bir kişinin namaz kılması, oruç tutması veya alkol alması kimseyi ilgilendirmez. Sadece kendisini ilgilendirir. Yönetici adaleti, liyakati ve ahlakı almalı. Devlet adil olmalı. Kişinin dini ve kökeni devleti ilgilendirmez.”

Haberin Devamı

‘AKLI MERKEZE ALMALI’
İslam’ın akıl dini olduğunu hatırlatan Sucu, bir takım ilahiyatçıların gelenekleri dinin önüne koyduğunu söyledi: “Sekiz yaşındaki kız çocukla evlenileceğinin fetvası veriliyor. Bunun İslam ile ilgisi yok. Bu Arapların geleneği. 21. Yüzyılda bunu insanlara sunmak dine ihanettir. Aklı merkeze almalı. Eğitime önem verilmeli. Atatürk Diyanet İşleri Başkanlığının itikat, ibadet ve ahlak konusunda çalışmalar yapmasını istedi. Türkiye’de camiden çok okula ihtiyaç var. Yeryüzü bir mescittir. Her yerde namaz kılabilirsin. Ama eğitim öyle değil. Güneydoğu’da hala beş altı sınıf bir arada ders görüyor.”
Sucu, konferansın ardından İyi Partililerin düzenlediği iftara katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!