Aiwanger’le yola devam

Güncelleme Tarihi:

Aiwanger’le yola devam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2023 12:59

Lise çağlarında Yahudi karşıtı broşür hazırladığı, çantasında ‘Kavgam’ kitabını taşıdığı ve Hitler selamıyla sınıfa girdiği iddiaları üzerine istifası istenen Bavyera Başbakan Yardımcısı Hubert Aiwanger, görevine devam edecek. Adil ve ön yargısız bir karar aldığını belirten Başbakan Markus Söder, Aiwanger’in hata yaptığını ancak artık 16 değil 53 yaşında olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

BAVYERA Başbakanı ve CSU Genel Başkanı Markus Söder, koalisyon ortağı Hür Seçmenler Genel Başkanı ve Bavyera Ekonomi Bakanı Hubert Aiwanger’le ilgili kararını bugün düzenlediği basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı. Söder, Aiwanger’in Bavyera eyaletine zarar verdiğini ancak gençliğinde yaptığı bir hatadan sonra bununla geç de olsa yüzleştiğini ve son 35 yıldır en ufak bir şekilde benzer bir suçlamaya neden olacak bir yaklaşımı bulunmadığını belirterek, kendisini görevden almayacağını kaydetti. Söder, Yahudi karşıtı broşürü ‘iğrenç, tiksindirici, insanlık dışı ve Nazi jargonu’ olarak nitelendirirken, ‘adil’ ve ön yargısız bir şekilde karar aldığını vurguladı. Aiwanger’e yönelttiği 25 sorunun cevabını aldığını belirten Söder, Aiwanger’in krizi çok iyi yönetemediğini ancak geç de olsa geçmişiyle ilgili tutumundan dolayı özür dilediğini ifade etti.

Aiwanger’le yola devam

Bavyera Başbakanı Markus Söder

Haberin Devamı

‘GEÇ DE OLSA ÖZÜR DİLEDİ’
Söder karar verirken kendisi için belirleyici olan şu 5 noktayı sıraladı;
1. Aiwanger gençliğinde ciddi hatalar yaptı ve bunları da kabul etti.
2. Geç de olsa özür diledi.
3. Broşürü onun yazdığına dair hiçbir kanıt yok.
4. Aradan geçen 35 yılda benzer bir olay yaşanmadı.
5. Hiç kimse 16 yaşındayken olduğu gibi değildir.

‘BENİM İÇİN KONU KAPANMIŞTIR’
Söder, kararında etkili olan bu gerçeklerini dile getirdikten sonra, “Genel değerlendirmeye bakıldığında, görevden alınmanın orantılı olmayacağı kanaatindeyim. Bir insanın 16 yaşındayken ne söylediği değil, 53 yaşındayken olaya nasıl yaklaştığı belirleyici olur” dedi. Söder, ayrıca Aiwanger’e Yahudi cemaatiyle de temasa geçerek onları bilgilendirmesini tavsiye etti ve basın toplantısını “Benim için konu kapanmıştır” diyerek tamamladı.

BAKMADAN GEÇME!