Airbus kapısını Hürriyet’e açtı

Güncelleme Tarihi:

Airbus kapısını Hürriyet’e açtı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2013 00:43

ÜÇ gün sürecek yazı dizimizde başta büyük atılım içinde olan THY olmak üzere Türkiye’deki dokuz hava yolları şirketine yüzlerce uçak üreten Airbus montaj hangarındaki THY uçağının kuyruk kanadındaki Alman bayrağının sırrını, dünyanın en büyük uçağı A380’in boyahane müdürü Thorsten Dreyer’in neden çok iyi Türkçe bildiğini öğrenecek, business class’ta oturan Türk işçilerini tanıyacaksınız.

Haberin Devamı

Hürriyet, dünyanın en büyük ikinci uçak şirketi Airbus’un Hamburg-Finkenwerder’deki 340 hektarlık alan üzerine kurulu, 20 bin işçi nüfuslu ve kendi havaalanı olan, kent içinde kent misali dev üretim, montaj ve uçak teslim tesislerini sizin için gezdi.

ELBE Nehri kıyısındaki kent içinde kent olan devasa üretim merkezinde Airbus Hamburg’un halkla ilişkiler müdürü ve şirket sözcüsü Heiko Stolzke, altı saati kapsayan bir programla bizi gezdirdi.
Braunschweig Teknik Üniversitesi siyasal bilimler mezunu Stolzke, uçaklara duyduğunu ilgiden ötürü mezun olduktan sonra önce yerel gazetede ardından Alman Haber Ajansı (dpa) da ağırlıkla uçak ve hava yolları haberleri redaktörü olarak çalışmış. Gazetecinin beklentilerini bu nedenle çok iyi bilen Stolzke, tek kelimeyle Hürriyet’in mükemmel bir program hazırlamış. Her girdiğimiz birimde, birim müdürüne eşlik eden o birimde çalışan en az bir Türk kökenli Airbus çalışanı bizi karşılıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DEN SİPARİŞLER
Finkenwerder’in bulunduğu Elbe Nehri’nin güney kıyısının tam karşısındaki batı kıyısında bulunan Altona’da oturduğu ve işe Altona Teufelsbrück - Finkenwerder arasında mekik dokuyarak binlerce işçiyi taşıyan kent trafik işletmelerine ait vapurla geldiğini söyleyen mihmandarımız, şunları anlattı:

“Airbus için Türkiye çok önemli ülke. Sadece ticari açıdan değil, ilk müşterilerimizden olduğu ve ve Hamburg’da çok sayıda Türk kökenli yaşadığı için. 20 yılı aşkın süredir başta THY olmak üzere, toplam dokuz Türk hava yolları şirketleri için yüzlerce uçak üretiyoruz. THY filosunda bulunan 109 Airbus uçağına, ek olarak 206 adet daha sipariş verdi. Pegasus Airlines’da Aralık 2012’den beri Airbus müşterisi. Toplam 75 adet uçak sipariş verdiler. Bunlardan 57’si A320neo ve 18 A321neo. Pegasus bu uçakları kullanacak ilk Türk hava yolları şirketi olacak. Türkiye en önemli müşterilerimizin başında geliyor. Ayrıca şirketin her kademesinde çok sayıda Türkiye kökenli çalışanlarımız var. Hamburg’da çok sayıda Türk kökenli yaşıyor. Tüm bunlar Türkiye ile ilişkilerimizin çok özel olmasına titizlikle dikkat ettiğimiz nedenler. Bu bağlamda Hürriyet’i ağırlamaktan kıvanç duyuyoruz.”

Haberin Devamı

YARIN: ALMAN BAYRAKLI THY LOGOSUNUN SIRRI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!