“Ağırlığımızı hissettirmeliyiz”

Güncelleme Tarihi:

“Ağırlığımızı hissettirmeliyiz”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 12:07

UETD-Hollanda Başkanı Veyis Güngör, eyalet meclisi seçimleriyle ilgili olarak, “Göçmenlerin siyasette temsil edilmeleri, karar vericiler arasına girmeleri, yürütmede söz sahibi olmaları Hollanda demokrasisi açısından çok önemlidir” dedi

Haberin Devamı

HOLLANDA’da eyalet meclislerinin yeni üyelerinin belirlenmesi için 2 Mart tarihinde yapılacak seçimlerin büyük önem taşıdığını belirten UETD-Hollanda (Avrupa Türk Demokratlar Birliği) Başkanı Veyis Güngör, “Siyasette ağırlığımızı hissettirmeliyiz” dedi.

Yabancıların siyasette temsil edilmeleri, karar vericiler arasına girmeleri, yürütmede söz sahibi olmalarının Hollanda demokrasisi açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Güngör, yaşanılan ülkenin geleceğine ilişkin sorumluluk almanın da yabancılar için bir onur olduğunu kaydetti. Veyis Güngör, “Seçimler var olmanın ve varlığı hissettirmenin önemli bir enstrümanıdır. Yabancıların ve Hollanda Türklerinin bu seçimlere etkin bir şekilde katılmaları olmazsa olmazlarımızdandır” ifadesini kullandı.

Senatörlerin eyalet meclisi üyeleri tarafından seçildiğine dikkat çekerek, seçimlerde sandıktan çıkacak sonucun azınlık hükümetinin kaderini etkileyeceğini vurgulayan UETD-Hollanda Başkanı Güngör, şunları söyledi: “Mart ayında yapılacak seçimler diğer seçimlere göre daha fazla stratejik bir öneme sahip. Çıkacak sonuç hükümetin kaderini doğrudan etkileyecek.

2 Mart’ta sandığa gittiğimizde yalnızca eyalet meclisi üyelerini seçmekle kalmayacağız, aynı zamanda hükümetin aldığı kararları onaylayan ya da geri çeviren senato üyelerinin belirlenmesinde rol oynayacağız. Bu yüzden de üzerimizde çok önemli bir sorumluluk bulunmaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!