‘AfD ülkeyi Orta Çağ’a sürükler’

Güncelleme Tarihi:

‘AfD ülkeyi Orta Çağ’a sürükler’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2023 10:58

Alman iş insanı Harald Christ, AfD’nin Almanya’yı Orta Çağ’a geri götüreceği tehlikesine dikkat çekerek, işverenleri tavır koyma çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

ALMANYA’da oy oranını sistematik olarak artıran sağ popülist Almanya için Alternatif’in (AfD), ülkeyi ekonomik olarak çıkmaza sürükleyip, Orta Çağ’a geri götürmesi tehlikesine dikkat çekildi. Bir dönemler FDP saymanı olarak görev yapan Alman iş insanı Harald Christ, AfD’nin ekonomik refahı yok edeceğinin altını çizerken, işverenlere bu partiye karşı aktif tavır alma çağrısında bulundu. Bir danışmanlık şirketinin sahibi ve yöneticisi olan Harald Christ, AfD’nin politikası yüzünden Almanya’da hoşgörü ve aşırı sağcı eylemlerin arttığın belirtirken, bu yüzden yurt dışından yatırımların önemli ölçüde azalacağına da dikkat çekti. Her ne kadar SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümeti yurt dışından kalifiye eleman getirilmesi koşullarını kolaylaştırsa da, aşırı sağ tedirginliği nedeniyle insanları Almanya yerine başka ülkeleri tercih edeceklerini de söyledi. Harald Christ, Almanya’nın ekonomik kaosa sürüklenmesinin engellenmesi için Alman işverenlere de önemli görevler düştüğünün altını çizdi.

Haberin Devamı

ALMANYA CAZİBESİNİ KAYBEDİYOR
Öte yandan Alman ekonomi uzmanı Ulrike Malmendier de, AfD’nin sürdürdüğü ırkçı politika nedeniyle Almanya’nın cazibesini kaybetme tehlikesiyle karşı karşı olduğunu söyledi. Almanya’nın yalnız kalifiye değil, ‘Normal işçilere’ de ihtiyacı olduğunu belirtirken, “Hoşgörünün ve hoş geldin kültürünün olmadığı bir ülkeye kim gelip de çalışmak ister?” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!