Adem dosyası kapandı

Güncelleme Tarihi:

Adem dosyası kapandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2008 21:24

Almanya'nın Hagen kentide dört ay önce polis tarafından gözaltına alındıktan sonra komalık vaziyette hastaneye kaldırılan ve 17 günlük yoğun bakımdan sonra yaşamını yitiren Adem Özdamar'ı dövdükleri ileri sürülen polis memurlarının dosyası kapatıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sona erdiğini belirten savcılık, Dortmund Adli Tıp yetkililerinin yaptığı otopsi sonucunda, Adem Özdamar'ın yüksek dozda aldığı kokainden ötürü beyin kanaması geçirip öldüğünün belirlendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Adem Özdamar'ın ağabeyi Salih Özdamar (43) da kardeşinin karakolda gördüğü şiddet neticesinde yaşamını yitirdiğini yineleyerek, 'Bunu zaten bekliyorduk. Ancak kardeşim doğal bir şekilde ölmedi. Dövülerek, ağır şekilde şiddet uygulanarak önce hastanelik edildi, sonra yaşamını yitirdi. Ancak kardeşimin ölümüyle bu olay bitmedi. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz' dedi.

75 yaşındaki baba Dursun Özdamar ise, 'Oğlumu göz göre göre öldürdüler. Olayı kapatmayacağız. Sonuna kadar gideceğiz. Devletimiz bize sahip çıksın. Tek başına bu olayın altından kalkamayız. Ama devletimiz bize sahip çıkarsa bu işi sonuna kadar götürüp, sorumluların hak ettiği cezayı almalarını sağlayabiliriz. Acımız çok büyük. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Hele böylesine bir ölüm, katlanır gibi değil' diye konuştu.

NASIL OLMUŞTU?
Hagen'de ailesiyle birlikte oturan Adem Özdamar 17 Şubat sabahı izlendiği korkusuyla polis çağırmış, daha sonra götürüldüğü karakolda fenalaşarak komaya girmişti. Adem Özdamar'ın uyuşturucu aldığını iddia eden Alman Polisi, Özdamar'ın karakolda bir anda çevreye saldırdığı için zorla bir sedyeye bağlandığını, bu arada fenalaşarak hastaneye kaldırıldığını açıklamıştı.

Yaşam destek ünitesine bağlı olarak iki hafta boyunca hayatta kalma mücadelesi veren Adem'in beyin fonksiyonları işlevini yitirmişti. Adem Özdamar, beyin ölümünün ardından 5 Mart günü kalbinin durmasıyla yaşama veda etti. Özdamar'ın ailesi ise, Adem Özdamar'ın feci biçimde dövülmüş olduğunu ve vücudunda darp izleri olduğunu öne sürdü. Adem'in ağabeyi Salih Özdamar avukatları aracılığıyla görevli polisler hakkında 'Şiddet kullanarak ölüme sebebiyet vermek' suçlamasıyla savcılığa başvurmuşlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!