ADD Berlin’den Cumhuriyet konferansı

Güncelleme Tarihi:

ADD Berlin’den Cumhuriyet konferansı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 10:02

Berlin-Brandenburg Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD Berlin) Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında Ocak Oteli’nde ‘Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ adlı bir etkinlik düzenledi.

Haberin Devamı

SAYGI duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte sanatçı Ferhat Güneyli trompet eşliğinde Kurtuluş Savaşı’nın izlerini taşıyan ‘Ankara’nın Taşına Bak’ı seslendirdi. Ardından ADD Berlin Yönetim Kurulu Üyesi Yılgör Keskinoğlu, ‘Yitik İlkeler’ adlı şiiri okudu. Aysun Karagür, Songül Ön ve Sevtap Kalyoncu’nun salon duvarlarına asılan Atatürkçü düşünceyle ilgili mesajları okumalarının ardından konsolos Mehmet İnanç Arslan bir konuşma yaptı. Arslan, “Ulusumuzun ölüm fermanının yazıldığı, emperyalist devletlerin Anadolu’yu paylaşım plânlarının kâğıda döküldüğü Sevr Antlaşması’nın yırtılarak, 24 Temmuz 1923’te Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasıyla Türkiye’nin bugünkü sınırları çizildi, egemenliği ve bağımsızlığı tescil edildi. Lozan Antlaşması’nın imzalanmasından 3 ay sonra, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edildi. Bu devletin temellerini atan, özgürlük ve bağımsızlık meşalemizi ateşleyerek mazlum uluslara örnek olan ve daha sonra devrimleri ve çağdaş atılımlarıyla Türkiye’yi uygar uluslar camiasının saygın bir üyesi yapan Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

ADD Berlin’den Cumhuriyet konferansı

Olcay Başeğmez

Haberin Devamı

CUMHURİYET HALAYIYLA SONA ERDİ
ADD Gençlik Kolu yöneticisi Sarper Yavaş’ın Atatürk’ün Bursa Nutku’nu okumasından sonra söz alan ADD Berlin Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Başeğmez, “İçinde yaşadığımız günler bize Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ özdeyişinin ne denli önemli olduğunu bir kere daha kanıtladı” dedi.

ADD Berlin’den Cumhuriyet konferansı

Dr. Mustafa Hüsnü Bozkurt

Cumhuriyet’in 100’üncü yılının en büyük bayram olarak kutlanması gerektiğini belirten ADD Genel Başkanı Dr. Mustafa Hüsnü Bozkurt ise Türk milletinin mücadele ve dirilişini anlattı. Osmanlı İmparatorluğu’nun doğuşundan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar uzanan süreci detaylı bir şekilde anlatan Bozkurt, Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki devrimlerin, Türk milletinin çağdaşlaşmasını ve ulusal kalkınmayı amaçlayan önemli adımlar olduğunu söyledi. Konuşmalar sonrası sanatçılar Ferhat Güneyli, Hakan Gülbahar ve arkadaşlarının Cumhuriyet’le özdeşleşen şarkıları seslendirdikleri etkinlik, ‘Cumhuriyet Halayıyla’ sona erdi.

ADD Berlin’den Cumhuriyet konferansı
REGENSBURG’DA ADD SEVİNCİ
Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Regensburg kentinde Atatürkçü Düşünce Derneği kuruldu. Başkanlığa Cemalettin Göksu’nun getirildiği Regensburg ADD’nin kurucu üyeleri şu isimlerden oluştu. Cemalettin Göksu (başkan), Olcay Aksu (başkan yardımcısı ve basın sözcüsü), Hakan Güler (sekreter), Serdar Şen (sayman), Aysun Uysal (kadın kolları başkanı) ve Hatice Göz (halkla ilişkiler) ve Şahin Uçar (kültür sorumlusu) Mustafa Göz, Özgür Dinçer ve İbrahim Karakaş’da yedek üye olarak seçildi. Denetleme Kurulu Çetin Altunsoy, Mustafa Miran ve Abdullah Göz’den oluşurken yedek üyeliğe Erdal Eyüboğlu, Bahtiyar Aksu seçildi.
Regensburg ADD Başkanı Cemalettin Göksu, “Regensburg ve çevresinde yaşayan Atatürkçü vatandaşlarımızı bir çatı altında toplamak, çocuklarımıza ve gençlerimize Atatürk devrimlerini aşılamak için kurduğumuz derneğimizde yapacağımız faaliyetlerimizi tüzüğümüzde belirtilen çizgide ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Türk toplumunu çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıran, bizlere özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı sağlayan önderimiz Atatürk’e layık evlatlar olduğumuzu, Atatürk’ün izinden gittiğimizi yapacağımız çalışmalarımızla göstereceğiz” dedi.
ADD Berlin’den Cumhuriyet konferansı

ADD Berlin’den Cumhuriyet konferansı

ADD Berlin’den Cumhuriyet konferansı

BAKMADAN GEÇME!