Açılış şenliği Münih’te

Güncelleme Tarihi:

Açılış şenliği Münih’te
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2006 00:00

FİFA tarafından Berlin’deki galanın iptali üzerine Dünya Futbol Şampiyonası’nın açılış şenliğinin Münih’te yapılacağı açıklandı.

Haberin Devamı




Andre Heller
FİFA’nın pahalı olduğu gerekçesiyle iptal ettiği dünya kupası açılış şenliğinin Münih’te yapılacağı açıklandı. Konuyla ilgili konuşan gala şenliğinin görsel sanat yönetmeni Andre Heller, "Açılış şenliği 9 Haziran tarihinde Münih’te olacak" dedi.

Kendisine FİFA tarafından onay verildiğini belirten Heller, "Münih’teki gala Berlin’de planlanandan daha kısa ve mütevazi olacak" şeklinde konuştu.

Kosta Rika maçından önce

Berlin’deki galanın iptal edilmesinin kendisini şoke ettiğini söyleyen Heller, "Tüm çalışmalar başlamışken işin yarısında alınan karar doğru değil. Alternatif olarak Münih kent idaresinin desteğiyle FİFA’ya öneri götürdüm. Kabul edildi.

Almanya ile Kosta Rika arasında yapılacak olan açılış maçından önce sanat gösterisi yapılacak. Daha sonra FİFA Başkanı Sepp Blatter ile Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler birer konuşma ile şampiyonasyı başlatacaklar" dedi.

Diğer yandan Berlin kent idaresinin FİFA’nın iptal ettiği resmi açılış galasına alternatif olarak bir şenlik düzenleme hazırlığında olduğu bildirildi.

MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!