AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı var

Güncelleme Tarihi:

ABnin Türkiyeye ihtiyacı var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2012 14:44

Yeşiller Kurultayı dün Hannover’de sona erdi. Federal Meclis seçimiçalışmaların başında bulunacak olan Jürgen Trittin Hürriyet’eyaptığı açıklamada, “Yeşillere verilen oy yeşilde kalır. Merkel ve HürDemokratlarla koalisyon olmaz. AB’nin Türkiye’ye her zamankindendaha fazla ihtiyacı var. Türkiye’nin yeri AB” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

YEŞİLLER Kurultayı dün Hannover’de sona erdi.

Geçtiğimiz hatfa Yeşillerin üyelerinin oyları ile önümüzdeki yıl yapılacak olan Federal Meclis seçimleri için liste başına seçilen Jürgen Trittin Hürriyet’e yaptığı açıklamada,

“Yeşile verilen oy yeşilde kalacak. Merkel ve Hür Demokratlarla koalisyon mümkün değil. AB’nin Türkiye’ye her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Türkiye’nin yeri AB” dedi.

Partisinin seçim çalışmalarının başında olacak olan Trittin, “Sloganımız ya Yeşiller, ya da Merkel olacak. Bugün Almanya’nın içinde bulunduğu sorunların kaynağı olarak Hür Demokratlar, CDU ortağı CSU gösterilmeye çalışıldı.

Bunların hiçbiri doğru değil. Ana sorumlu Merkel’dir, onun politikasıdır” diye konuştu. Trittin, seçim sonrası Merkel ile bir koalisyonun düşünülemeyeceği gibi Hür Demokratlarla (FDP) bir işbirliğinin de olamayacağına vurgu yaptı. Partisinin geçmişten bu yana Türkiye’nin kendi içinde düzenlemeleri yapması durumunda yerinin Avrupa Birliği olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Türkiye zaten imtiyazlı ortaklık konumunda. Birde bunu vaat ederek masanın yanıbaşında bekletmenin bir anlamı yok. Özellikle Orta Doğu’da son zamanlarda yaşanan gelişmelere bakıldıında AB’nin Türkiye’ye her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğu ortada.”

YEŞİL NAZAR BONCUĞU
Kurultaya katılan Aşağı Saksonya Eyalet milletvekili Filiz Polat, 20 Ocak 2013 tarinde gerçekleşecek olan eyalet seçimlerinde seçmenleri partisine çekmek için yeşil nazar boncuklarını tanıttı. Filiz Polat amaçlarının Yeşillerin eyalet ve federal düzeyde yapılacak olan seçimlerden güçlü bir şekilde çıkması olduğunu belirterek,

“Bunun için 20 bin yeşil nazar boncuğu yaptırdık. Karşılığında 20 bin yeni oy bekliyoruz” dedi.

Yeniden Eşbaşkanlığa seçilen Roth seçim sonrası yaptığı konuşmada her zaman doğrudan demokrasi taraftarı olduğunu, bu fikri savunmaya devam edeceğini söyledi. Roth Türkiye’nin AB üyeliği gibi konularda da halk oyuna gidilmesini doğru bulduğunu açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!