ABD'nin en ünlü malikanesi satışa çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

ABDnin en ünlü malikanesi satışa çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2013 12:41

Yalnızca ABD'nin değil, dünyanın en bilinen malikanelerinden birisi olan İtalyan moda tasarımcısı Gianni Versace'nin eski konutu satışa çıkarılıyor.

Haberin Devamı

Miami'de 1930'ların Akdeniz mimarisiyle inşa edilen bu malikane, ülkenin en gözde evlerinden biri olarak gösteriliyor. Casa Casuarina olarak bilinen, 2,100 metrekarelik malikanede 10 yatak odası, 11 banyo ve 24 ayar altından yapılma bir de havuz bulunuyor.

Kristof Kolomb'un oğlu tarafından 1510 yılında Dominik Cumhuriyeti'nde inşa edilen Alcazar de Colon Sarayı'nın kopyası olarak inşa edilen malikane, açık artırmayla satılacak ve açılış fiyatı da 25 milyon dolar olarak belirlendi.

Açık artırmaya katılmanın da bazı kuralları bulunuyor. Öncelikle katılımcıların 3 milyon dolar depozit yatırmaları ve en az 40 milyon dolar ödeme güçlerinin olduğunu ispatlamaları gerekiyor.

Açık artırmaya katılmak için başvuranların kimlikleri ise gizli tutuluyor. Miami Herald gazetesi, açık artırmaya katılacak isimerden birisinin Donald Trump olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Versace, 1992 yılında malikaneyi 2.9 milyon dolar karşılığında satın aldı. Daha sonra malikanenin yanındaki oteli de satın alarak, 33 milyon dolar harcayarak evi büyüttü.

Ancak Versace, malikanenin keyfini fazla süremeden 1997 yılında evin önünde bir seri katil tarafından vurularak öldürüldü. Üç yıl sonra Versace ailesi evi telekom şirketleriyle milyarder olan işadamı Peter Loftin'e sattı. Loftin, iflas edince eve de el konuldu ve satışa çıkarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!