Abbas’a Şansölye çok bozuldu: ‘Hem çekilmez hem de kabul edilmez!’

Güncelleme Tarihi:

Abbas’a Şansölye çok bozuldu: ‘Hem çekilmez hem de kabul edilmez’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 10:06

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın İsrailli askerlerin Filistin’de sivillere karşı giriştiği saldırıları Nazi döneminde 6 milyondan fazla Yahudi’nin öldürüldüğü soykırım ile kıyaslamasına Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un sessiz kalması yoğun eleştirilere yol açtı.

Haberin Devamı

BAŞKENT Berlin’de dün yapılan görüşmelerden sonra düzenlenen basın toplantısında, bir gazeteci Abbas’a, 1972 yılındaki Münih Olimpiyatları’nda Filistinli teröristlerin İsrailli oyuncuları rehin alarak ölümlerine yol açtıklarını hatırlatıp, bu terör olayının 50’nci yılında İsrail ve Almanya’dan özür dileyip dilemeyeceğini sordu. Mahmud Abbas, “1947 yılından günümüze kadar İsrail, Filistin’in 50 bölgesinde 50 katliam, 50 katliam, 50 Holokost yaptı. Geçmişleri deşmek istersek evet deşelim” yanıtını verdi. Abbas’ın, Filistin’de sivillerin İsrail askerleri tarafından öldürülmesini Nazi döneminde 6 milyondan fazla Yahudi’nin katledildiği soykırım (Holokost) ile kıyaslamasına Başbakan Scholz’un sessiz kalmasına çeşitli çevrelerden tepkiler yağdı. Almanya’da geçerli yasalara göre Holokost’un küçümsemesinin ve inkarının suç olduğuna işaret edenler oldu.

Abbas’a Şansölye çok bozuldu: ‘Hem çekilmez hem de kabul edilmez’
‘BAŞBAKANLIKTA EN TİKSİNDİRİCİ KONUŞMA’
Anamuhalefet Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri (CDU/CSU) Meclis Grup Başkanı Friedrich Merz, sosyal medyada “Başbakanlıkta akıl almaz bir olay. Başbakan’ın Filistin Devlet Başkanı’nın söylemine çok açık bir biçimde karşı çıkması ve Başbakanlığı terk etmesi ricasında bulunması gerekirdi” içerikli bir Tweet paylaştı. Geçen yıl yapılan genel seçimlerde Scholz’a karşı yarışan, ancak kaybeden CDU’lu Armin Laschet de paylaştığı Tweet’te “PLO (Filistin Kurtuluş Örgütü) lideri 1972 Münih Olimpiyatları’nda terör saldırısında yaşamını kaybeden İsrailli sporcular için özür dileseydi sempati kazanırdı. Onun yerine İsrail’e soykırım (Holokost) iddiasında bulunmak, Başbakanlık’ta duyulan en tiksindirici konuşmadır” satırlarına yer verdi.

Haberin Devamı

ŞANSÖLYE ÇOK BOZULDU
Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, Başbakan Scholz’un, Mahmud Abbas’ın Holokost kıyaslamasına çok bozulduğunu söyledi. Bild gazetesine konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Scholz da, “Özellikle biz Almanlar için Holokost’un kıyaslanması hem çekilmez hem de kabul edilmezdir. Abbas’ın iddiaları her türlü temel dayanaktan uzaktır ve Yahudi düşmanlığıdır. Belli ki, Filistin Devlet Başkanı, Filistinliler ile İsrailliler arasında köylerde ve kentlerde yaşanan sürtüşmeleri milyonlarca Yahudi’nin sistematik olarak katledildiği Holokost ile aynı kefeye koymaktadır” dedi.

Abbas’a Şansölye çok bozuldu: ‘Hem çekilmez hem de kabul edilmez’
ÇİRKİN YALAN
İsrail Başbakanı Jair Lapid, Abbas’ın Holokost iddiasını ‘çirkin bir yalan’ olarak niteledi. Lapid, “Mahmud Abbas, Alman topraklarındayken İsrail’in 50 Holokost yaptığını söylüyor. Bu bir utanç olduğu gibi aynı zamanda çirkin bir yalandır. Holokost’a 6 milyon kadınlı erkekli Yahudi öldürülmüştür. Holokost’tan sağ olarak kurtulan bir çiftin oğlu olan Jair Lapid, “Tarih Abbas’ı affetmeyecektir” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!