AB sözünü tutmalı

Güncelleme Tarihi:

AB sözünü tutmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2009 10:37

Bremen'de "Günümüz Türkiye’si ve Avrupa’nın geleceği" başlıklı konferansa Türkiye ve Almanlar'dan uzman bilim adamları katıldılar.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Bremen kentinde uzman hukukçular ve siyasetçiler Türkiye AB ilişkilerini tartıştılar. Bremen'deki Göç ve İnterkültürel Araştırmalar Merkezi (ZIS) tarafından Bremen Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen "Günümüz Türkiye’si ve Avrupa’nın geleceği" başlıklı konferansa CHP İstanbul milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı eski Büyükelçi Onur Öymen, Bremen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Wilfried Müller, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Avrupa Birliği Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Dartan, Bremen Üniversitesi Avrupa Hukuku Jean Monnet Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Hagen Lichtenberg, AB Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Volkan Bozkır, Hannover Başkonsolosu Aydın İlhan Durusoy, Sol Parti Almanya Milletvekili Prof. Dr. Hakkı Keskin ve İstanbul Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Haluk Kobaalioğlu konuşmacı olarak katıldılar.


Türkiye'ye sığınan Almanlar

Haberin Devamı

Bremen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Wilfried Türk üniversiteleriyle uzun bir süreden beri süredir işbirliği yaptıklarını belirterek, AB'nin Erasmus bilim programları çerçevesinde giderek daha fazla sayıda Türk öğrencinin Bremen’e geldiğini söyledi. Müller, “Bu çerçevede Atatürk döneminde, Naziler'den kaçıp Türkiye’ye sığınan Almanlar'la ilgili bir çalışmamız olacak. Bu konunun yeterince araştırılmadığını ve bu çalışmanın bu eksikliğini kapatacağına inanıyoruz“ dedi.


AB dürüst olmalı


Eski Büyükelçi Onur Öymen de, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye çelişkili davrandığını ve verdiği sözlerini tutmadığını belirterek, "Avrupalı dostlarımız ile açık konuşmamız gerekiyor. Bizim demokratikleşmede sorunlarımız var. Basın özgürlüğü, kadın-erkek eşitliği ve demokratikleşmedeki eksikliğimizi kompleksiz açıkca ortaya koymamız gerekir. Ama aynı açıklığı Avrupalı dostlarımızdan beklememiz de bizim hakkımızdır. AB, Türkiye'ye uyguladığı çifte standarda son vermeli“ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!