"A.Gücü istesin bedava veririm"

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü istesin bedava veririm
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 10:25

İlhan Cavcav, transferler ve takımın son durumu ile ilgili DHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Ankaragücü'ne bedava futbolcu vermeye hazır olduğunu belirten kulüp başkanı İlhan Cavcav, "Cengiz Topel ile yaptığım görüşmede bizden Sivasspor'a giden Kadir Pekmezci'yi istediler. Bir Ankaralı olarak Ankaragücü'ne 100. yılında karşılıksız futbolcu vermeyi de kabul ettim. Ankaragücü, büyük bir taraftar kitlesine sahip bir kulüp. Biz Ankara kulüpleri oalrak maalesef birbirimize destek olmuyoruz. Samimi olarak ifade etmek istiyorum ki, Sayın Cemal Aydın kulüp başkanı iken bir oyuncu istemiştim. Bize 1,5 milyon dolardan aşağı vermedikleri futbolcuyu başka takıma 1 milyon dolara satmışlardı. Ben hayatta hiçbir zaman kin güden bir insan değilim. Ankaragücü yönetiminden zamanında bana küfür edildiği için yapılmaması gereken bir hareket yapmıştım. Yoksa benim Ankaragücü taraftarı ile bir alıp veremediğim yok. Ankaragücü, onur ve gurur duyacağı bir taraftara sahip. Keşke her takımın öyle taraftarı olsa. Ankaragücü Kulübü, Dijite, Jedinak ve Hacettepe'deki Serkan'ı istedi. Fakat Jedinak Ankaragücü'ne gitmek istemedi. Biz de Antalyaspor'dan bir futbolcu karşılığında Jedinak'ı onlara verdik. Biz de Dijite ve Serkan'ı ücretsiz verebileceğimizi, fakat yıllık ücretlerinin ödenmesini istediğimizi Sayın Hikmet Karaman'a söyledik. Biz Ankaragücü'ne vereceğiz, ama yöneticilerin bu çocuklarla konuşması gerekiyor. Cengiz Topel Yıldırım'ı aradım, fakat telefonu cevap vermiyor. Onun üstüne Hikmet Karaman'ı aradım. Onlardan haber bekliyorum. İstedikleri takdtirde vermeye hazırız" dedi.

Haberin Devamı

Trabzonspor'a giden Engin Baytar'ın, ailesinin isteğiyle transfer olduğunu dile getiren İlhan Cavcav, "Son 2-3 sene öncesine kadar aldığım hiçbir futbolcuda hata yapmadım. Ama son zamanlarda belimden dolayı yaşadığım rahatsızlık dolayısıyla izlemeye gidemedim. Gerek Mesut Bakkal, gerek Erdoğan Hoca ve gerekse Samet Aybaba'nın gönderip izlettiği futbolcuları transfer ettik. Hocalar vasıtasıyla alıp kullandığımız hiçbir futbolcudan verim alamadık. Dolayısıyla bu transfer yüzünden kulüp olarak yaklaşık 2 milyon Euro zarar gördük. Bu para bizim gibi kulüpler için çok büyük bir meblağ. Ama bu sene gidemesem de bizzat müdahale ederek Gençlerbirliği'nin geleceği için iyi olacak futbolcuları aldığımızı düşünüyorum. Bunların içinde Aykut ve Bosna Milli Takımı'nın stoperi var. Öte yandan Harbuzi ve Sezai'yi aldık. Aldığımız 6 oyuncu da stoper hariç 22-23 yaşında. Bu futbolcuların hepsi Türkiye'de büyük yükseliş gösterecektir. İki haftadır Ankara'da oynamamıza rağmen maalesef galibiyet alamadık. İnşallah bu sene korkulu rüya görmeden ligi en iyi yerlerde bitirme çabasında olacağız. Bir Alman disiplini ile hareket eden Thomas Doll'un hal ve hareketlerinde son derece memnunuz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Futbolcu izlemenin Allah vergisi bir yetenek olduğunu ifade eden Cavcav, uzun yıllar futbol oynadığını ve bu işin içinde olduğunu hatırlatarak, bir futbolcuyu 20 dakika izlediği taktirde onun hakkında yüzde 70 derecede karar verebileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!