80 seçme karikatür

Güncelleme Tarihi:

80 seçme karikatür
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2012 11:33

LONDRA’da yaşayan uluslararası karikatürist ve brainkebab. com’un kurucusu Ufuk Uyanık’ın ilk karikatür sergisi büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Stoke Newington Kütüphanesi bünyesindeki Alt Gallery’de bugün sona eren sergide, Gırgır dergisi eski çalışanı Ufuk Uyanık’ın 80 seçme karikatür çalışması yer aldı.

Serginin açılışına Kraliyet Marsden Kanser Hastanesi Doktoru Ertuğrul Eryılmaz, eşi Eczacı Hülya Kayhan Eryılmaz, Middlesex Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Mehmet Ali Dikerdem, Lemon Arts Galery sahibleri Cem Kaplan, İrfan Taştemur, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer, Sosyolog Semra Eren- Nijhar, Londra Türk Film Festivali Direktörü Vedide Kaymak, ressam Doğan Örs, fotoğraf sanatçısı Mine Zabcı, öğretmenler ve çok sayıda İngiliz davetli katıldı.

Karikatürist Uyanık’ın sekiz eserinin de açık artırma ile satışa sunulduğu etkinlikte, ünlü sanatçı Sedat Sarıcı, kendi besteleri ve türkülerimizin klasik gitara uyarlamalarıyla sahne aldı. Uyanık, sergiyi gezenlere, sulu boya- pastel ve çini mürekkeple yapılmış orijinal karikatürleri ile dünyanın birçok ülkesinde ürünleri yapılmış dijital baskılar hakkında gün boyu bilgiler verdi. İlk gün 500 kişinin ziyaret ettiği sergi, hayranlıkla izlendi ve büyük beğeni topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!