71 yaşındaki Alman hastaya, sağlık çalışanları sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

71 yaşındaki Alman hastaya, sağlık çalışanları sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2023 14:41

Kaldığı bakım evinde kalçasını kırınca hastaneye kaldırılan Alman vatandaşı E.H.W.’ye, hastane çalışanları sahip çıktı. Hastanın tüm bakımıyla ilgilenen hastane personeli, geldiğinde hiç Türkçe bilmeyen yaşlı adama birkaç kelime Türkçe de öğretti.

Haberin Devamı

ALMANYA’da emekli olmasının ardından 2014’te Türkiye’ye giden Alzheimer hastası 71 yaşındaki Alman vatandaşı E.H.W., iddiaya göre Bursa Gemlik’te yine Alman eşinin yerleştirdiği huzurevinde kalçasını kırınca hastaneye kaldırıldı. Tedavisi için İstanbul’a, Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’ne götürülen yaşlı adam için hemen tetkiklere başlandı. Edinilen bilgiye göre hastanede yaşlı adamı arayan soran olmayınca, Başhekim Uzm. Dr. Fatih Mehmet Velibeyoğlu ve hastane ekibi adama sahip çıktı. Çalışanlar, pijamalarından yiyeceğine, kişisel ihtiyaçlarına kadar hepsini kendileri temin etti. Bu süreçte yapılan incelemelerin ardından ameliyata alınan yaşlı adamın operasyonu başarıyla gerçekleştirildi. Ameliyat sorası fizik tedavi çalışmalarına başlanırken yaşlı adamın yeniden ayağa kalkması sağlandı. Alman hasta, ardından taburcu edilirken tedavi süreçlerinin devam edeceği öğrenildi.

71 yaşındaki Alman hastaya, sağlık çalışanları sahip çıktı
‘DİN, DİL, IRK GÖZETMEDEN’
Yaşlı adamın durumuyla ilgili bilgi veren Başhekim Yardımcısı Dr. Nuray Özgür Abravcı, “Hastamız şu anda gayet sağlıklı. Fizyoterapi sonrası hastamızı yürütmeye başlatacağız. Hastamız yatağa bağımlı haldeyken 10 gündür altından bezini değiştiren, yemeğini yediren, onu temizleyen, yıkayan, okşayan, sarıp, seven çok değerli hemşirelerimizin gününü bu vesileyle tekrar kutluyorum. Tıpkı yeminlerimizde bunu belirttiğimiz gibi dil, din, ırk, cinsiyet farkı gözetmeksizin tüm insanlığa hizmet veriyoruz. Tüm hastanemiz ekip olarak bu hastamıza da çok güzel sahip çıktı. Çok iyi bir bakım verildi, çok başarılı bir operasyon geçirdi. Bundan sonra da umarım aynı hassasiyetle bakılır” dedi.
Hemşire Melda Doğan da “Hastamızla ilgilenecek hiç kimsesi yoktu. Bizler tabi ki mesleğimiz açısından herhangi bir etnik köken fark etmeksizin arkadaşlarla birlikte her şekilde destek olduk. İyi bir bağ kurduk, geldiğinde hiç Türkçe bilmiyordu, şimdi ufak tefek o da Türkçe kelimeler söylemeyi öğrendi” diye konuştu.
71 yaşındaki Alman hastaya, sağlık çalışanları sahip çıktı

 

BAKMADAN GEÇME!