7 yıl sonra memleketine dönen Hatice muhtar adayı oldu

Güncelleme Tarihi:

7 yıl sonra memleketine dönen Hatice muhtar adayı oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2018 13:02

Yıllar sonra eşi ve 3 çocuğu ile köyüne dönen Rize’li Uluslararası İlişkiler Uzmanı Hatice Çarkçı muhtar adayı oldu.

Haberin Devamı

RİZE’nin Çayeli ilçesi Buzlupınar köyünde doğan ve küçük yaşta ailesi ile gittiği Hollanda’da, Flemenkçe yanı sıra İngilizce ve Almancayı ana dili gibi konuşan 45 yaşındaki Hatice Çarkçı, 7 yıl önce eşi ve 3 çocuğu ile döndüğü köyünde muhtar adayı oldu. Köyde kapı kapı dolaşan, çay ocağı ve kahvehaneleri ziyaret eden kadın muhtar adayı, ‘Boş laflar bitti, şimdi iş zamanı sloganı’ ile hemşehirlilerinden destek istiyor.

‘AKLIM HEP KÖYÜMDEYDİ’
Köyünü çok sevdiğini anlatan Hatice Çarkçı, “Çocukluğum ve gençliğim Hollanda’da geçti. Oranın kültürüyle büyüdüm, dili ana dilim sayılır. Türkçeyi de burada öğrendim, konuşurken zorlandığım zamanlar oluyor ama bol bol gazete okuyorum. Türkiye’ye döndüğümde Hollanda ile bağımı koparmak istemedim. İstanbul’da Hollanda firmalarında çalıştım ve sürekli Hollanda dilini konuştum. Ama aklım hep köyümdeydi, hedefim köyüme yerleşmekti” dedi.

Haberin Devamı

7 yıl sonra memleketine dönen Hatice muhtar adayı oldu

‘EN BÜYÜK SORUNUMUZ YOL’
Köy yaşantısına ilk zamanlar alışmakta zorlandığını söyleyen Çarkçı, “Köyde yaşamaya başladığımızda sıkıntılarla yüz yüze geldik. Ordaki imkanları köyümüze getirip, sıkıntıları çözmek için muhtar olmaya karar verdim” dedi. En büyük sorunun yol olduğunu belirten kadın muhtar adayı, “Büyük sıkıntılar yaşadığımız için imzalar toplamaya başladık ama bir çözüm bulamadık. Köyümüze üst yönetimlerden destek gelmedi. Ben de muhtar olup köyümüzdeki sorunları güzel hizmetlere çevirmek istedim” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!