6.Spor ve Kültür Şöleni şampiyonu Denizlispor

Güncelleme Tarihi:

6.Spor ve Kültür Şöleni şampiyonu Denizlispor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2008 09:36

Brüksel Bölge Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır’ın himayelerinde FC Anadolie 95 Spor Kulübü tarafından düzenlenen ‘6. Spor ve Kültür Şöleni Futbol Turnuvası’nı Dynamo Josaphat’ı Rami’nin golu ile 1-0 yenmeye başarın Denizlispor kazandı.

Haberin Devamı

BRÜKSEL Bölge Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır’ın himayelerinde FC Anadolie 95 Spor Kulübü tarafından düzenlenen ‘6. Spor ve Kültür Şöleni Futbol Turnuvası’nı Dynamo Josaphat’ı Rami’nin golu ile 1-0 yenmeye başarın Denizlispor kazandı.

Başkent Brüksel’ deki Evere Spor Tesisleri’nde düzenlenen 6. Spor ve Kültür Şöleni Futbol Turnuvası’nda rakiplerini yenerek, finale kalan Dynma Josaphat ile Denizlispor maçı öncesi Büyükelçi Fuat Tanlay ile Brüksel Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır,her iki takımın futbolcularını tebrik ederek,başarı dilediler.

Büyükelçi Fuat Tanlay’ın başlama vuruşunu yaptığı maçta, her iki takımda başarılı bir oyun sergiledi. 25’er dakika üzerinden oynanan final maçının 21 dakikasında Koray’ın kırmızı kart görmesi ile 10 kişi kalan Denizlispor oyunu bırakmadı.

Haberin Devamı

İlk yarısı golsüz kapanan maçta Denizlispor ikinci yarı Rami’nin attığı golle maçta 1-0 üstünlük yakaladı. 10 Kişi oynayan rakibine karşı iyi bir oyun sergilemesine rağmen bir türlü gol atma başarısı gösteremeyen Dynamo Josaphat sahadan 1-0 yeni ayrılarak turnuva ikincisi oldu.

Maçta 10 kişi kalmalarına rağmen oyun disiplininden kopmayan Denizlispor ise 6.Spor ve Kültür Şöleni Turnuvası’nı şampiyon olarak tamamlamanın gururunu yaşadı.

DENİZLİSPOR: Enzo, Ciriac, Munutubila, Rahmi, Aslan, İyoku, Kounna, Mustafa, Frivaldsky, Tandissa, Yenba (Celal)
DYNAMO JOSPAHT: Yalçın, Ferdino, Serkan, Nuri, Halil, Halit, Maraş, Soner, Şemsettin, Tom, Kenncy

KUPA TÖRENİ

Brüksel Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır, Saint Josse Belediye Başkan Yardımcısı Hava Ardıçlık, Turkish Lady Derneği Başkanı ve Schaerbeek Belediye Meclis üyesi Derya Alıç, Halk Ozanı Yoksul Derviş, turnuvaya katılan takımların kupalarını birlikte verdiler.

Brüksel Hükümeti Başbakanı Charles Piquet, Büyükelçi Fuat Tanlay, eşi sefire Yelda Tanlay, AKP Edirne milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Mustafa Köse,belediye meclis üyeleri Şevket Temiz, Abdurrahman Kaya, Ali İnce’nin de hazır bulunduğu 6.Spor ve Kültür Şöleni, spor gösterilerinin yanı sıra diğer halk oyunları gösterileri ile son buldu.

Yusuf CİNAL/BRÜKSEL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!