500 Şiddet yanlısı islamcı

Güncelleme Tarihi:

500 Şiddet yanlısı islamcı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2008 13:14

Almanya'nın Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann eyalette yaşayan yaklaşık 300 bin Müslüman`dan beş bininin aşırı ve beş yüzünün de şiddet yanlısı olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Almanya’nın Münih kenti yakınlarında Tutzing’deki Protestan Akademisi’nde düzenlenen 'Müslümanların Entegrasyonu' konulu konferansa katılan Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Müslümanların topluma uyumunun çok büyük önem arzettiğini vurguladı. Bakan Herrmann kendisini ziyaret eden İran’ın Münih Başkonsolosu’nun bayanların elini sıkmadığını anlattı ve 'diplomatik olarak bu tutuma saygı gösterdik, ama ülkemizde böyle bir yaklaşımı kabul edemeyiz' dedi. Eyalette yaşayan yaklaşık 300 bin Müslüman`dan beş bininin aşırı ve beş yüzünün de şiddet yanlısı olduğunu açıklayan Hermann 'yapılan araştırmalar gösteriyor ki, özellikle Müslümanlar toplumsal değerlerimize hissedilir bir mesafe ile yaklaşmaktadır. Müslüman öğrencilerin yüzde 44’ü Batı değerlerini ret etmektedir. Buradaki haklardan yararlanmak isteyen buranın değerlerini ret etmemelidir' dedi.

Yanlış politika

CSU ve benzeri partilerin yıllarca misafir işçi çocuklarının ülkelerine geri döneceği yanılgısına düştüğü gerçeğini kabul eden Bakan Herrmann 'ama multi-kulti politikaların savunucuları da yanıldıklarını görmüşlerdir' dedi. Herrmann cami inşasına temelde karşı olmadığını belirtti, ancak 'nasıl İstanbul’da Sultanahmet’in yanına dev bir kilisenin yapımı çoğunluğu Müslüman olan halkı rahatsız ederse, bu konuda buradaki Hıristiyan halkı da anlamaya çalışmalıyız. Cami binaları kışkırtıcı olmamalı ve her iki tarafı da mutlu edecek ortak çözümler üretilmelidir. Münih’in merkezindeki sinagogun yapım tartışmalarının da yıllarca sürdüğünü unutmayalım' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!