40 yıllık hayalini gerçekleştirdi: AK Parti’den Ankara 2. Bölge adayı adayı oldu

Güncelleme Tarihi:

40 yıllık hayalini gerçekleştirdi: AK Parti’den Ankara 2. Bölge adayı adayı oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2023 10:41

Almanya’nın Duisburg kentinde yerel siyaset yapan Bekir Sipahi (60), 35 yıllık birikimini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşımak için AK Parti Ankara 2. Bölge milletvekili aday adayı oldu.

Haberin Devamı

DUISBURG şehrinde uzun süredir yerel siyasette adından söz ettiren Bekir Sipahi, 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimi için AK Parti Ankara 2. Bölge (Keçiören) aday adayı oldu. 1981 yılında geldiği Almanya’da sendikacılık görevlerinin yanı sıra spor kulüp yöneticiliği ve sivil toplum kuruluş başkanlığı yapan Bekir Sipahi, 1994 yılında Duisburg Anakent Belediyesi Uyum Meclisi üyesi seçilerek yerel siyasete adım attı. Sipahi, halihazırda Duisburg Anakent Belediyesi Meclisi üyesi olarak görev yapıyor.

‘AÇ KALDIM, AÇIKTA KALDIM, MÜCADELE ETTİM’
Duisburg Belediyesi’nde özellikle göçmen vatandaşların sorunlarına çözüm bulmakla tanınan ve çalışmalarıyla oldukça taktir toplayan Bekir Sipahi milletvekili adaylığını, “Kırk yıllık hayalim, 35 yıllık saha çalışmam ve 25 yıllık hedefim” diye ifade etti. “Memlekete ve insanımıza hizmet edebilme aşkı benim hayat tarzım, an geldi aç kaldım, açıkta kaldım, ama yapabileceklerimin hep mücadelesini verdim” diyen Sipahi, şunları söyledi: “Çok sayıda kurumlarda üst düzey görevlerde bulundum. Dernek ve spor kulüp başkanlıklarında bulundum. Daha sonra girdiğim yerel siyaset ile binlerce vatandaşın sorununa çare ürettim. 35 yıllık çalışmalarım var, halkla ilişkilerde büyük bir birikimim var. Yapılması gereken siyasi çalışmaların ne olduğuna hakim olduğumu düşünüyorum. Yaşadığımız Almanya’da Avrupalı Türklerin sorunlarını biliyor olmamın yanın da, Türkiye siyasetini de yakınen takip ediyorum. İnsanımıza hizmet edebilmek için, Ak Parti Ankara 2.Bölge (Keçiören), ikinci tercih olarak da Yozgat aday adayı olarak başvurdum. Ak Parti Genel Merkezi’nde aday adaylığına başvuru sürecinde, yapılan görüşmeler oldukça iyi geçti. Aday adaylığım, adaylığa dönüşür ve seçilirsem, TBMM’de başarılı ve çalışkan bir milletvekili olacağımı düşünüyorum”.

40 yıllık hayalini gerçekleştirdi: AK Parti’den Ankara 2. Bölge adayı adayı oldu
BEKİR SİPAHİ KİMDİR?
1963 Yozgat Sorgun doğumlu Bekir Sipahi, ilk ve ortaokul Eymir kasabası okudu. Liseyi Sorgun’da edebiyat bölümünü bitirdi. Batı Avrupa Anadolu üniversitesi Halkla İlişkiler ve İşletme Bölümleri olmak üzere iki ayrı üniversiteden mezun oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Sipahi, 1981 yılında aile birleşimi ile Almanya’ya geldi. 1983 yılında bir şirkette iş hayatına başlayan Sipahi, 1988 yılında işçi temsilciliği görevine seçildi. 1990 yılında Türk kulübü Duisburg Gençler Birliği Başkanı olan Sipahi, 1994 yılında Duisburg Belediyesi Uyum Meclis üyesi oldu. 2013 yılında Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Duisburg, 2014 yılında UETD Bölge Başkanı seçildi. 2020 yılında Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Merkez Disiplin Kurulu’na seçilen Sipahi 2020 yılında Duisburg Belediye Meclis üyeliğine seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!