4 yıldızlı otelde tarihi eser operasyonu

Güncelleme Tarihi:

4 yıldızlı otelde tarihi eser operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2011 11:54

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Bitez Beldesi’nde 4 yıldızlı bir otele gece yarısı yapılan baskında Bizans, Helenistik ve Osmanlı dönemine ait 33 tarihi eser ele geçirildi. Otel müdürü gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Bodrum’a bağlı Bitez Beldesi’ndeki 4 yıldızlı Okaliptüs Otel’e bugün saat 05.00 sıralarında operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, bahçede ve koridorlarda Bizans, Helenistik ve Osmanlı dönemine ait 33 tarihi eser ele geçirdi. 2 amfora, değirmen taşları, antik tiyatro, Kral Mousulos’un mezarına ait mimari yapı taşları ve Myndos Kapısı’na ait tarihi eserler yetkililerce incelendi. Bodrum Su altı Arkeoloji Müzesi arkeologları, eserlerin bölgedeki tarihi mekanlardan toplandığını ve müzeye kayıtlarının bulunmadığını saptadı. Müze Müdürü Yaşar Yıldız, "Örneğin iki Samos anforası tam 2500 yıllık. Çok değerli bu eserlerin hepsinin müzede ve kayıtlı olması gerekirdi. Savcılık olayla ilgili gerekli soruşturmayı başlattı" dedi.

Jandarmanın operasyonunda gözaltına alınan otel müdürü D.K. (35), "Turistler eserleri çok ilgi çekici buluyor. Eserlerin otele giriş tarihlerini ben de bilmiyorum. Tek hatamız eserleri müzeye kayıt ettirmemek. Bunun ticaretini yapmıyoruz" diye konuştu. D.K. ifadesinin ardından öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!