4 bin üniversiteli genci kucaklayacaklar

Güncelleme Tarihi:

4 bin üniversiteli genci kucaklayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 15:05

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda ülkelerinde öğrenim gören yaklaşık 4.000 Türk öğrenciyi bir çatı altında toplamayı hedefleyen Birleşik Krallık Türk Öğrenci Birliği (TUSU), ‘Grand Opening’ adı altında açılış resepsiyonu düzenledi.

Haberin Devamı

Resepsiyona, Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, KKTC Londra Eğitim ve Kültür Ataşesi Hasan Sarper Kortay, Yurt dışı Türkleri Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Köse, Londra Temsilcisi Necmi Akçay ve İngiltere’nin değişik bölgelerinde eğitim gören çok sayıda öğrenci katıldı.

Londra’nın Kensington semtinde bulunan Gloucester Oteli Salonu’nda düzenlenen ve sunculuğunu Hatice Çarpar’ın üstlendiği resepsiyon, derneğin tanıtım video gösterimi ile başladı.

Açış konuşmasını TUSU Başkanı Hüseyin Duran ve Yardımcısı Kerem Bayrakçeken gerçekleştirdi. Konuşmacılar, İngiltere’nin gerek dil eğitimi gerek yüksek eğitimde bilinen yüksek kalite standartları gerekçeleriyle uzun yıllardır yurt dışında eğitim planları yapan öğrencilerin akıllarındaki ilk duraklardan birisi olduğunu ifade etti.

İngiltere, İskoçya , Galler, İngiltere ve Kuzey İrlanda ülkelerinde öğrenim gören yaklaşık 4 bin öğrenciyi bir çatı altında toplamayı hedeflediklerini kaydeden konuşmacılar, katılımcılara teşekkür ettiler.

‘HERKESE KAPIMIZ AÇIK’

Derneğin Başkan ve Yönetim Kurulu’na teşekkür eden Başkonsolos Yorulmazlar, şöyle konuştu:
“İngiltere’deki varlığımız, öğrencilerin ortak hareket etmeleri bizleri temsil etmeleri ve İngiliz sistemine nüfuz etmeleriyle daha da gelişecek. Burada bulunan her öğrencinin akademik bilgilerini geliştirmek çok önemlidir, ancak daha da önem taşıyan bir şey varki, o da burada bulunan her öğrenci Türkiye’nin birer temsilcisidir. İngiltere toplumu içerisindeki ilişkilerinize, gerekse arkadaş sohbet toplatılarında, Türkiye’yi temsil etmenizi özellikle sizlerden rica ediyorum. Toplum ilişkileri ile ilgili bazı eksikliklerimizi ifade etmek gerekiyor, bu anlamda TUSU’nun bu boşluğu doldurması bizim için memnuniyet verici bir durumdur. Sadece TUSU değil diğer öğrenci derneklerinede çok yakınız. Herkese kapımız açık, sizinde herkese kapınızın açık olması gerektiğini her zaman ifade ettim. Hepinize çok teşekkür ediyorum, ümit ediyorum bu dernek buradaki çok önemli bir boşluğu dolduracaktır. Başkonsolosluk her zaman arkanızda olacaktır. Hepinize başarılar diliyorum.”
Başkonsolos Yorulmazlar’ın ardından Genel Sekreter Hülya Kocagül Yüzer, derneğin kuruluşundan bu yana faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!