3 İslamcı militan tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

3 İslamcı militan tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 16:41

Alman SWR radyosunun bildirdiğine göre, Frankfurt Havalimanı'nda üç Alman İslamcı terör örgütü üyesi oldukları şüphesiyle tutuklandı. Kenya’dan gelen Almanlar, Federal Asayiş Dairesi yetkililerince gözaltına alındı. Üç Alman’ın Doğu Afrika’da Somali’de, radikal İslamcı El- Şebab örgütü için savaştıkları iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Frankfurt Havalimanında terör örgütü üyesi oldukları şüphesiyle tutuklanan üç Alman vatandaşının kimlikleri açıklandı. Federal Başsavcılık sözcüsü tutuklananların Steven N. (26), Abdullah W.(28) ve Abdulsalam W. (23) olduğunu açıkladı.

Üç gencin, yabancı bir terör örgütüne üye olmaktan ve devleti tehlikeye düşürücü ağır bir suça hazırlık yapmaktan tutuklandıkları bildirildi.

Kenya’dan gelen üç Alman’ın Doğu Afrika’da Somali’de, radikal İslamcı El- Şebab örgütü için savaştıkları iddia ediliyor. İki yıl Somali’de El- Şebab kamplarında silah eğitimi gören üç gencin, silahlı eylemlere katıldıkları iddia edildi.

Federal Yüksek Mahkeme’nin tutuklama kararı verdiği gençler dışında olayla ilgili olarak bir zanlının evinde arama yapıldığı belirtildi. Cihatçı gençlerin Almanya’da herhangi bir kesin eylem planı olmadığı saptandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!