278 kişi gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

278 kişi gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2012 14:40

İNGİLTERE’nin başkenti Londra genelinde 250 dolayında çete bulunduğunu belirleyen Metropolitan Polisi, düzenlenen operasyonla ateşli silah bulundurma, uyuşturucu, kara para aklama ve çete bağlantılı şiddetin kaynağı ve sahibi de dahil olmak üzere çeşitli suçlardan 278 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Haberin Devamı

Sabahın erken saatlerinde başlayan Şafak Operasyonu’na, bin 300 dolayında polis katıldı. Gruplardan 62’sinin ağır silahlara sahip olduğu için yüksek risk oluşturduğu kaydedildi. Bugüne kadar işlenen suçların üçte ikisinin bu gruplarca gerçekleştirildiğini tahmin eden polis, yaklaşık 4 bin 800 kişinin bu suç gruplarına üye olduğunu öngörüyor.

Operasyonlarda 171’i aranan toplam 278 kişi göz altına alınırken, bir kilo eroin ile kokain ve kenevir gibi uyuşturucu maddeler ile silah ve mermi gibi mühimmat ele geçirilirken, çalıntı cep telefonları ve 34 bin sterlin nakit paraya da el konuldu.

Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Boris Johnson, söz konusu gençlerin çoğunluğunun 18-24 yaş aralığında bulunduğuna işaret eden polise, çeteleşme eğiliminin gençlere arasında giderek yaygınlaştığı uyarısında bulundu. Polisin çete suçlarının arttığını belirlediği belediyeler, Enfield, Hackney, Haringey, Islington, Greenwich, Lambeth, Lewisham, Newham, Southwark, Tower Hamlets, Waltham Forest, Wandsworth, Westminster, Camden, Brent, Croydon, Ealing Kensington& Chelsea ve Hammersmith& Fulham.

Geçen çarşamba günü Turnpike Lane Metrosu yakınında işlenen Ali Armağan cinayetinin, öğle saatlerinde ve bölgenin kalabalık olduğu bir zamanda işlendiğine dikkat çeken polis yetkilileri, benzeri olayların tekrarlanmaması için yoğun önlemler alacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!