2010'da resmen konuk ülkeyiz

Güncelleme Tarihi:

2010da resmen konuk ülkeyiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2009 12:35

Türkiye ile Berlin Turizm Fuarı ITB arasında imzalanan protokolle Türkiye resmen 2010 yılının konuk ülkesi oldu. Turizm Bakanlığı Müsteşarı Yılmaz, "İstanbul'un 2010'da Avrupa Kültür Başkenti ve Türkiye'nin de İTB'nin konuk ülkesi olması Türkiye'nin tanıtımına büyük saktı sunacak" dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE, dün imzalanan protokolle 2010 yılında Uluslararası Berlin Turizm Fuarı ITB'nin resmen partner ülkesi oldu. Dün ICC Fuar Merkezinde düzenlenen törende Türkiye adına protokole Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz imza koyarken, ITB adına ise protokolü ITB Genel Müdürü Raimund Hosch imzaladı.

2010 tanıtım yılı

Müsteşar Yılmaz imza töreni öncesinde, Türkiye turizminin 2009 yılında krizden etkilenmeyeceğini düşündüklerini belirterek, “Geçtiğimiz yıl 26 milyon 300 bin turist ağırladık. Elde ettiğimiz gelir ise 4.5 milyar Dolar. 2009'da hem turist sayısının hem de gelirinin artacağını umuyoruz. İstanbul'un 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olması ve Türkiye'nin de aynı yıl ITB'de konuk ülke olması Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sunacaktır” diye konuştu.

Almanya ağırlık kazanacak

Türkiye'nin turizm sektörü için Avrupa ülkeleri ve özelikle de Almanya'nın ağırlıklı bir yeri bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, “Almanya ve Avrupa piyasasında hiçbir sıkıtımız yok. Tanıtım faaliyetlerimize Almanya'da ağırlık kazanacak. Almanya'da çocuklara ve ailelere yönelik tanıtımlar yapacağız” dedi. Yılmaz, termal turizme de önem verdiklerinin altını çizerken, turizm yatırımlarında çevre bilincini de önplanda tuttuklarını kaydetti.

Başbakandan izin çıkmadı


15 Mart'a kadar sürecek Berlin Turizm Fuarı'na bu yıl Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılmaması ile ilgili bir soruya ise Turizm Bakanlığı Müsteşarı Yılmaz, “Bakanımızın Berlin'deki fuara katılması programında vardı. Fakat biliyorsunuz 29 Mart'ta bir yerel seçim var. Bu yerel seçimden dolayı Sayın Başbakanımızın talebi üzerine bakanımız Türkiye'de kalmak durumuda kaldı. Bakanımızın gelmemesi üzerine ben geldim. Dolayısıyla bu kervan yürüyor” diyerek yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!