18 yaşındaki aşırı sağcı saldırı planı iddiasıyla tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

18 yaşındaki aşırı sağcı saldırı planı iddiasıyla tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2023 17:19

Almanya’nın Hessen eyaletinde 18 yaşındaki bir genç ‘başkalarının yaşamlarını hedef alan bir saldırı planlandığı’ gerekçesiyle tutuklandı.

Haberin Devamı

HESSEN Emniyet Teşkilatı (LKA) ve Frankfurt Başsavcılığı’nın bugün yaptığı açıklamada, uzun süredir devam eden incelemeler neticesinde şüpheli şahsın aşırı sağ ve antisemit bir dünya görüşüne sahip olduğunun tespit edildiği belirtildi. DW Türkçe’nin haberine göre, şüphelinin sosyal medyada çok kez siyasi gerekçelerle insanları ölümle tehdit ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, savcılık ve LKA’nın şahıs hakkında bir süredir soruşturma yürüttüğüne dikkat çekildi. Şüphelinin evinde geçen çarşamba günü yapılan aramada silah ve mermiler bulunduğu belirtildi. Ayrıca bilgisayar, bellek, cep telefonu ve bazı belgelere de incelenmek üzere el konuldu. El konulan silah ve materyaller üzerinde yapılan ilk analizlerin suç şüphesini doğruladığı belirtildi.
18 yaşındaki şüpheli hakkında perşembe günü gençlik mahkemesi tarafından tutuklama kararı çıkarıldı. Genç, ‘devleti tehlikeye atacak ciddi bir şiddet eylemi hazırlığı yapmak ve Silah Yasası’nı ihlal etmekle’ suçlanıyor. Soruşturma devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!