17 Yaş Altı Kız Milli Takımı Letonya’ya gidecek

Güncelleme Tarihi:

17 Yaş Altı Kız Milli Takımı Letonya’ya gidecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2012 12:27

17 Yaş Altı Kız Milli Futbol Takımı, 28 Ağustos-2 Eylül 2012 tarihlerinde Letonya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası birinci eleme turu maçları için yarın bu ülkeye gidecek.

Haberin Devamı

İstanbul’da 23 Ağustos Perşembe gününden itibaren kampta bulunan milliler, yarın Letonya’ya hareket edecek.

Türkiye, 10. Grup’ta ev sahibi Letonya, Galler ve Norveç ile birlikte yer alacak ve ilk maçını 28 Ağustos’ta Galler ile yapacak.

Aday kadro

Teknik direktör Nur Mustafa Gülen yönetimindeki 17 Yaş Altı Kız Milli Takımı’nın aday kadrosuna şu oyuncular davet edildi:

Ayşe Önal (Beden Eğitimi ve Spor Merkezi), Kübra Berber, Mihriban Topal, Semanur Akbaş (Derince Belediyespor), Zeynep Erdoğan (Fomget Gençlik ve Spor), Betül Öztürk, Beyza Kocatürk, Serra Çağan (İzmit Belediyespor), Berna Yeniçeri, Ebru Topçu, Cansel Durmuş (Karadeniz Ereğlispor), Hatice Cerdik (Konak Belediyespor), Esra Özkan (Marmara Üniversitesi), Bahar Güvenç, Şefika Altındal (Medical Park Antalyaspor), Aylin Dişli, Banu Büşra Başel (Bayer Leverkusen), Meliha Sophie Ergen (Schott Mainz).

Statü

Toplam 44 takımın 11 ayrı grupta mücadele edeceği Avrupa Şampiyonası birinci eleme turu maçları sonunda gruplarını lider tamamlayan takımlar ile gruplarındaki birinci ve üçüncü takımlarla yaptıkları maçlara göre belirlenen en iyi 5 ikinci takım, ikinci eleme turuna çıkmaya hak kazanacak.

16 takımın mücadele edeceği ve gruplarında birinci olan takımların bir üst tura çıkacağı ikinci eleme turu maçlarından sonra 4 takım finallere katılacak. 2012-13 Avrupa Şampiyonası finalleri Haziran 2013’te İsviçre’de yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!