17 şahit dinlenecek

Güncelleme Tarihi:

17 şahit dinlenecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2010 11:16

HAMBURG Eyalet Mahkemesi’nde, 12 Haziran 2009 tarihinde Onur K. (17) ile Berhan I. (17) adlı gençlerin 44 yaşında Thomas M.’yi döverek ölümüne neden oldukları gerekçesiyle yargılanmalarına başlandı.

Haberin Devamı

Onur K. ve Berhan I.’nın tutuklu yargılandıkları davanın ilk gününde savcı iddianameyi okudu ve gençlerin 'gençlik cezası'na göre adam yaralama ve döverek ölüme sebep vermekten yargılanmalarını istedi. 12 Haziran 2009’da akşam saatlerinde Harburg istasyonunda meydana gelen olayda inşaatlarda çalışan 44 yaşındaki Thomas T. ile bir arkadaşı doğum günü partisinden evlerine gitmek için Harburg istasyonu tünelinden geçerken, Onur K. ve Berhan I. ile sözlü kavgaya başlamışlardı. Kavga esnasında Thomas T. yüzüne aldığı darbe ile dengesini kaybedip yere düşmüş, iki genç Thomas T.'yi dövüp olay yerinden kaçmışlardı. Aldığı darbeler üzerine hastaneye kaldırılan Thomas M. üç hafta tedavi gördükten sonra hayatını kaybetmişti. Olay yerinden kaçan Onur K. ile Berhan I. polisin yoğun aramaları sonucu Eylül ayında gözaltına alınarak cezaevine konulmuşlardı.

Haberin Devamı

Hamburg Savcılığı 3 Mayıs'a kadar devam edecek davada 17 şahidin dinleneceğini açıkladı. Her iki gencin de tescilli cezası olduğuna işaret edilerek, 'gençlik ceza yasası'na göre 10 yıla kadar hapis cezası alabilecekleri sanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!