‘15 Temmuz, millet iradesine yapılmış bir suikasttır’

Güncelleme Tarihi:

‘15 Temmuz, millet iradesine yapılmış bir suikasttır’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2021 17:15

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Kuzey Bavyera Bölge Teşkilatı, 15 Temmuz şehitlerini anma programı düzenledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın ilk tarihi Türk sineması Rio Palast’da düzenlenen programa, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Din Hizmetleri Ataşesi Fuad Gökçebay, UID Bölge Teşkilatlanmadan sorumlu Başkan Orhan Orhan, Nürnberg Şube Başkanı Salim Elcivan, İGM Kuzey Bavyera Başkanı İsmail Satır, Fürth DİTİB Cami Başkanı Refet Avcı, TİN Sözcüsü İsmail Akpınar, Nürnberg ve çevresindeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte 15 Temmuz’da Ankara’da şehit olan Nürnberg’li Serhat Önder’in kardeşleri Harun ve Gökhan Önder eşleriyle birlikte katıldı. Şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programında 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında yaşananları gösteren kısa sinevizyon gösterimi yapıldı. 15 Temmuz’da yapılmak istenen hain darbe girişiminin millet iradesine yapılmış bir suikast olduğunu belirten UID Bölge Başkanı Yılmaz Deliduman, şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘15 Temmuz, millet iradesine yapılmış bir suikasttır’
‘GEREKEN NEYSE YAPARIZ’
“15 Temmuz, milletin din tasavvuruna pusu kurmuş bir şebekenin ve milletin 100 yıldır o topraklarda yaşatmış olduğu değerlere ve ideallere ihanet etmiş sahte vaizin ve kutsal dinimizi kullanan, dışı İslam görünümde, beyinleri ve ruhları satılmış vatan hainlerinin adıdır. FETÖ’cülüğün anlamı yalancılık, talancılık, haramcılık. 15 Temmuz’da meydanlara inen yüz binlerce vatanseverimizi, Asya’nın en büyük ordusunun olduğu bu topraklarda yaşayan bir millet olarak devletimizi, milletimizi hiçbir şer odaklarına ve bölücülere yer etmeyeceğimizi gösterdik. Bizler, 15 Temmuz 2016’da ne yaptıysak, 15 Temmuz 2021’de de aynı düşünce içinde bulunarak iradenin yanında olduk. İstikametimizden ve yolumuzdan asla sapmadık dedi. Biz çok farklı örf adetlerle büyümüş ve örnek bir neslin torunları olarak, ülkemizin bölünmemesi, bayrağımızın dalgalanması, ezanlarımızın susmaması için gereken neyse yapacağımızı herkes bilmelidir.”
‘15 Temmuz, millet iradesine yapılmış bir suikasttır’
Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ise şöyle konuştu: “Her sene farklı bir tema ile düzenlenen 15 Temmuz anma törenin bu seneki ana teması ‘Türkiye Geçilemez’. 15 Temmuz, ülkemizin maruz kaldığı hükümeti ele geçirmeye yönelik kanlı terör saldırısı olarak tarihe geçmiştir. Bu hain FETÖ terör saldırısında, uzun seneler Nürnberg’de yaşadıktan sonra ülkemize dönüş yapmış Serhat Önder kardeşimizle birlikte toplam 251 vatandaşımız şehit olmuştur. Bu hain saldırı, vatandaşlarımızın birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde bulunması, haklımızın birbiriyle kenetlenmesi sonucu önlenmiştir. Çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkalım ve onları sapık, sapkın ideolojilerden uzak durmaları için çaba gösterelim. Ülkesini, bayrağını seven, bilinçli, eğitimli gençlerimiz olması için dilimizi, kültürümüzü ve dinimizin güzelliklerini çok doğru şekilde öğrenmelerini sağlamalıyız. Küresel güçler ve bazı üst akıl unsurları tarafından yönlendirilen terör örgütlerini besleyen ülkeler şunu bilsinler ki, bir gün besledikleri terör örgütleri silahlarını, kendilerini besleyenlere doğrultacaktır. Hiçbir güç Türkiye’nin üzerinden geçirilmeyecektir. Bizler birlik ve dayanışma içinde olduğumuz sürece hiçbir zaman dış güçler bölemez, parçalayamaz.”
‘15 Temmuz, millet iradesine yapılmış bir suikasttır’


DİTİB Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay tarafından şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!