15 saat sorgulandı

Güncelleme Tarihi:

15 saat sorgulandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2009 10:45

Ali Kur'un gece boyunca süren ve Aydın Emniyet Müdürlüğü’nden gelen 6 kişilik özel ekiple yapılan sorgusuna İlçe Emniyet Müdürü Sunay Öztürk de katıldı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 15 saat Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Ali Kur, dün saat 14.00 sıralarında geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi. 3 ayrı araçla adliye bahçesine girilip şaşırtma taktiği uygulanırken, yaklaşık 60 polis de katil zanlısını çevreleyip gazetecilerin görüntü almasını engelledi. Üzerinde siyah bir ceket bulunan ve hayli soğuk kanlı şekilde adliye merdivenlerini çıkan Ali Kur’un bileklerinin arkadan kelepçeli olduğu görüldü.

TÜRKİYE"YE KAÇMIŞTI

Paderborn'da 12 Ocak'ta kaybolan Kardelen Kıraç'tan bir daha haber alınamamıştı. Olaydan 3 gün sonra Kardelen'in cesedi göl kenarında, üzeri çam ağacı dallarıyla kapatılmış vaziyette bulunmuştu. Yapılan incelemede, küçük Kardelen'in tecavüz edildikten sonra boğularak öldürüldüğü belirlendi, DNA testi sonucunda da katilin kapı komşuları Ali Kur olduğu tespit edildi. Alman polisi, Ali Kur'un babasının hasta olduğunu gerekçesiyle eşi 24 yaşındaki Zehra'yı da yanına alarak Aydın'da oturan ailesinin yanına gittiği bilgisine ulaştı. Yakalanması için kırmızı bülten çıkartılan Ali Kur hakkında Aydın polisine de bilgi verilmişti. Alman polisi, zanlı Ali Kur'un olay öncesi çevrede değişik otomobiller kullanırken görüldüğünü belirterek, çocuğun cesedini de muhtemelen ödünç aldığı bir otomobille Möhne Gölü'ne götürdüğünü bildirdi. Polis, Kur'a otomobilini ödünç veren kişinin biran önce kendilerine başvurarak tanıklık etmesini de istedi. Yapılan açıklamada cinayet zanlısı Ali Kur'un Möhne Gölü'ne giderken kullandığı otomobilin mutlaka bulunacağı, ancak otomobil sahibinin önceden kendini ihbar etmemesi sonucunda suçlu durumuna düşeceği uyarısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!