12 yıl sonra masumiyeti kanıtlandı

Güncelleme Tarihi:

12 yıl sonra masumiyeti kanıtlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 12:24

Hukuk öğrencileri cinayetten hüküm giymiş bir mahkumun masumiyetini kanıtlamayı başardı!

Haberin Devamı

Galler’deki Cardiff Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden öğrenciler 12 yıl önce cinayetten hüküm giyen ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Dwaine George’un (30) masumiyetini kanıtlamayı başardı.

George’un hatalı bir şekilde hapsedildiği için devletten yaklaşık 1 milyon sterlin tazminat alabileceği açıklandı.

Manchester’da faaliyet gösteren Cheetham Hill isimli çetenin üyesi olan George 2002 yılında çeteye karşı tanıklık yapmaya hazırlanan 18 yaşındaki bir genci öldürmekten yargılanmış ve suçlu bulunmuştu.

George hiç bir zaman cinayeti işlediğini kabul etmemiş ancak Cardiff Üniversitesi öğrencileri dava dosyasını devralana dek yaptığı tüm temyiz başvuruları başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Ancak Cardiff Üniversitesi’nin “adalet sisteminin hatalarını düzeltmek” amacıyla başlattığı Masumiyet Projesi kapsamında George’un temiyiz başvurusunu hazırlayan öğrenciler “Dwaine George’u mahkum etmek için kullanılan kanıtların yetersiz olduğunu” kanıtlamayı başardı.

George’un temyiz davasına bakan yargıç “Hukuk öğrencilerinin adaletin yerini bulmasında önemli bir rol oynadıklarını” söyledi. Davada rol oynayan avukatlar da öğrencilerin başarısının altını çizdi ve bu tip masumiyet projelerinin önemine vurgu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!