114 bankaya dikkat uyarısı

Güncelleme Tarihi:

114 bankaya dikkat uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2012 09:19

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, aralarında büyük bankaların da bulunduğu 114 Avrupalı finans kuruluşunu olası bir not indirimi için izlemeye aldı.

Haberin Devamı

Kuruluştan yapılan açıklamada, kararda Avro Bölgesi'ndeki borç krizi, bölgeye üye pek çok ülkenin kredi notunun düşürülmesi ve kredibilitesindeki kötüleşmenin etkili olduğu belirtildi.

Söz konusu kuruluşlar arasında Fransız bankaları BNP Paribas, Societe Generale, Credit Agricole ve Natixis, Alman bankaları Deutsche Bank ve Commerzbank, İngiliz bankaları Royal Bank of Scotland ve HSBC, Hollanda bankası HSBC, İspanyol bankası Santander ile İtalyan bankası Unicredit'in de bulunduğu ifade edildi.

Moody's, olası indirim riskiyle karşı karşıya bulunan kuruluşlar arasında 24 İtalyan, 10 Fransız, 9 İngiliz, 21 İspanyol, 6 Hollanda, 7 Alman, 8 Avusturya, 6 Portekiz, 5 İsveç, 4 Slovenya, 2 İsviçre, 1 Finlandiya, 1 Norveç, 1 Belçika, 1 Lüksemburg ve 8 Danimarka bankası olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

İSPANYA'DA 8 BÖLGENİN NOTUNU DÜŞÜRDÜ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu diğer yandan İspanya'daki 8 özerk yönetimin kredi notunu düşürdüğünü de açıkladı.

İspanya'daki 17 özerk yönetimden kredi notu düşürülenler Endülüs, Bask, Katalonya, Madrid, Murcia, Castilla y Leon, Galisya, Extremadura olarak sıralandı.

Moody's, Madrid, Galisya ve Extremadura'nın kredi notlarını A3'ten A1'e, Endülüs ve Castillay y Leon'u A3'ten A2'ye, Bask'ı A2'den Aa3'e, Murcia'yı Baa2'den Baa1'e ve Katalonya'yı da Baa3'den Baa2'ye indirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!