110 bin işletme sahibini bekliyor

Güncelleme Tarihi:

110 bin işletme sahibini bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2012 14:30

Türk girişimciye Almanya'da yatırım fırsatı.

Haberin Devamı

ALMANYA'da değişik nedenlerden dolayı 110 bin şirketin devredilmesi söz konusu.

Ekonomi uzmanlarının araştırmalarına göre önemli bir kısmı aile şirketi olarak faaliyet gösteren işletmeler sahiplerinin yaşlanmaları, emekli olmaları ya da kendilerini günün koşullarına göre hazırlayamamaları nedeniyle yönetici zafiyetiyle karşı karşıya kaldı.

Uzmanlar çok farklı sektörlerden söz konusu şirketlerin önümüzdeki iki yıl içinde büyük oranda el değiştirerek, yeni sahipleriyle faaliyetlerine devam edeceklerini öngörüyorlar.

Bu konuda Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Ekonomi, Enerji, Sanayi ve Ticaret Bakanı Garrelt Duin'i ziyaret eden Avrupa Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (ATİAD) heyeti, şirketlerin Türk girişimcilere devriyle ilgili bakanlığa iş birliği teklif etti.

ATİAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Recep Keskin, Başkan Yardımcısı Volkan Kuru, Yönetim Kurulu Üyeleri Müfit Tarhan, Aziz Sarıyar ve Genel Sekreter Ömer Sağlam’dan oluşan heyeti makamında kabul eden Bakan Duin, Türk girişimcilere her zaman destek vermeye hazır olduğunu belirterek, Avrupalı Türk girişimcilerin potansiyeline hayranlık duyduğunu söyledi.

Türk girişimci gelir ama vizeyi kaldırın
Toplantıyla ilgili Hürriyet'e bilgi veren Prof. Recep Keskin şunları söyledi:

"Toplantının ana gündem maddesini şirket devralma, satın alma ve şirket evlilikleri oluşturdu. 2014 yılının sonuna kadar Almanya çapında 110 bin, NRW Eyaleti'nde 25 bin şirket devredilecek. İşyeri kurmak isteyen Türk girişimcileri ve Türkiye’den Almanya’ya yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcılar için şirket devralma konusunu büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Bu konuda niyeti olan şirketlere ön ayak olacağız. Sayın bakanla bir toplantı yaparak Türk girişimcileri bilgilendirme kararı aldık. Ayrıca Türkiye’den bu alanda yatırım yapmak isteyen girişimcilerin vize engeliyle karşılaştıklarını, Türkiye’den Almanya’da çalışacak kalifiye eleman getirme konusunda da büyük zorluklar yaşandığını ve bu engellerin kaldırılması gerektiğini aktardık."

Prof. Recep Keskin (ÖNDE ATKILI) başkanlığındaki ATİAD heyetini kabul eden NRW Ekonomi, Enerji, Sanayi ve Ticaret Bakanı Garrelt Duin (SOL BAŞTA) işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyacağını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!