11 yaşındaki Berzan’dan büyük başarı

Güncelleme Tarihi:

11 yaşındaki Berzan’dan büyük başarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2024 11:13

Eğitimine Londra’da devam eden 11 yaşındaki Berzan Yapıcı, bir yıl içinde 5 ‘Grade’ sınavını geçerek büyük bir başarıya imza attı.

Haberin Devamı

GEÇEN yıl 150’nci kuruluş yılını kutlayan Trinity College London, 60 farklı ülkede her yıl ortalama 850 bin adayın katılımıyla Grade sınav sistemini uyguluyor. Konservatuar ya da müzik akademilerinde eğitim alma imkânı yakalayamayan öğrencilere sunulan akademik denklik sertifikaları, ortaokul, lise, kolej ve üniversiteye giriş aşamalarında puan artıcı avantaj sağlıyor. Londra’da yaşayan Berzan Yapıcı (11) da deneyimli müzik eğitmenlerinin yılda sadece bir aşamayı hedefledikleri ‘Grade’ sınav sisteminde iki gitar, iki piyano ve bir de Rock&Pop Drums (bateri seti) olmak üzere 5 ayrı sınavı başarıyla geçti.

11 yaşındaki Berzan’dan büyük başarı

Ayrıca bağlama da çalan Yapıcı, bateri sınavından 100 üzerinden 94, piyano sınavından ise 95 puanla oldukça yüksek bir not elde etti. Berzan, Grade sınavlarına hazırlanmanın yanı sıra Led Zeppelin, Deep Purple, Dio, Red Hot Chilli Peppers ve Europa gibi topluluklardan seçtikleri parçalarla ‘Hokkabaz’ adlı rock topluluğuyla konserlerde ve festivallerde de yer alıyor. Müzik eğitimine önem veren bir aileden gelen Berzan’ın piyanoda Grade 7’ye hazırlanan ablası Beren Yapıcı, müzik teori sınavında 100 üzerinden 100 puan alarak büyük bir başarı elde etmişti. Deniz Güler de 2014’te bir yıl içinde girdiği 5 ayrı Grade sınavını başarıyla geçmişti.
11 yaşındaki Berzan’dan büyük başarı


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!