10.Kibele ödülleri sahiplerini buluyor

Güncelleme Tarihi:

10.Kibele ödülleri sahiplerini buluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2012 14:34

Almanya’da bu yıl onuncusu verilecek olan Türk Alman Dostluk Federasyonu’nun (TDF) 2012Dostluk Ödülleri Kibele, yarın törenle sahiplerini bulacak. Berlin Eyalet Meclisi’ndeki törende,siyaset, kültür, spor, ekonomi, eğitim, uyum ve dayanışma dallarında toplam 9 ödül verilecek.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Türk Alman Dostluk Federasyonu (DTF) tarafından iki ülkede dostluğa ve insanlığa katkıda bulunan kişi ve kurumlara verilen 2012 Dostluk Ödülleri Kibele, yarın törenle sahiplerini bulacak.

Berlin Eyalet Meclisi binasında yapılacak ödül töreninde 9 dalda ödül verilecek. TDF Dostluk Ödülleri ünlü ressam ve heykeltraş İsmail Çoban’ın yaptığı, doğanın, bereketin, toprağın, canlılığın ve verimliliğin sembolü olan Anadolu’nun Ana Tanrıça kültü Kibele’yi simgeliyor.

Yarın saat 18.00’de başlayacak tören, Almanya ve Türkiye’den siyaset, kültür ve spor dünyasının tanınmış simalarını da bir araya getirecek.

İnsanlık ön planda
TDF Genel Başkanı Cihan Sendan, tören öncesi yaptığı açıklamada “Türk Alman dostluğunun önemli bir ifadesi olan Alman-Türk Dostluk Ödül törenini Berlin’de gerçekleştirmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Almanya’da ve Türkiye’de dostluğa ve insanlığa katkıda bulunan, sosyal hayatımıza zenginlik katan ve bu yıl Kibele ödülümüze layık görülen tüm dostlarımızı kutluyorum. Bu yılki ödül törenimizde Almanya’da insan onuruna dokunulamaz ilkesini, yurttaşlığın değil, insanlığın ön plana çıkarılmasını vurgulayacağız” diye konuştu.

Ödül sahipleri
Berlin Büyükşehir Belediye Başkanı Klaus Wowereit ve Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude 2012 Dostluk Onur Ödüllerini alacak. İki büyükşehir belediye başkanlarına ödüllerini İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül verecek.

2012 Dostluk politika ödülü, NRW’nin eski Uyum Bakanı Armin Laschet, eğitim ödülü Heidelberg Üniversitesi’nden Prof. Havva Engin, kültür ödülü ünlü yazar Günter Wallraff, spor ödülü ise Bayern Münih Başkanı Uli Hoeness’e verilecek. ekonomi ödülü 2 Design Şirketi yöneticisi Murat Kader’e, medya ödülü Almanya Uyum Vakfı’na ve dayanışma ödülü de DİTİB’e verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!