10 Euro için Türk taksiciyi öldüren katil zanlısı hâkim karşısında

Güncelleme Tarihi:

10 Euro için Türk taksiciyi öldüren katil zanlısı hâkim karşısında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2023 10:41

Berlin’de 6 Nisan’da Türk taksici 49 yaşındaki iki çocuk babası Mustafa A.’yı 10 Euro için bıçaklayarak öldüren Tunus asıllı katil zanlısı hâkim karşısına çıktı. 24 yaşındaki zanlı, duruşmanın ilk gününde konuşmadı.

Haberin Devamı

SAVCILIĞIN okuduğu iddianameye göre sanık, “Açtım, parasını alıp öldürmek istedim” dedi. Sanık Hassem B., polise verdiği ifadesinde Berlin’e yaklaşınca, trenden inmeden önce plan yaptığını söyledi. Sanık daha trendeyken cep telefonundan gideceği yer olarak Berlin’in Grünewald semtindeki oteli seçtiği belirterek, “En son bir gün önce, saat 12.00 civarında yemek yemiştim. Aklıma para bulma fikri geldi. Bıçakla tehdit edip çalmak ve onu öldürmek istedim bunun için uzak bir bölge seçtim” diye konuştu.

10 EURO’YU ALIP KAÇTI
İddianameye göre, sanık trenden indikten sonra bindiği taksiyle sabah 08.30’da Brahmsstrasse vardı. Burada bıçağını çıkarıp savunmasız taksi şoförünün arkasından saldırıp boynunun ön kısmından derin bir bıçak darbesiyle şah damarını kesti. Mustafa A. yaralı halde taksiden çıkmayı başardı. Görgü tanıklarının çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırıldı ancak acil ameliyata rağmen kısa bir süre sonra hastanede hayatını kaybetti. Zanlı ise direksiyonun yanındaki 10 Euro’yu alıp kaçtı. Daha sonra çaldığı parayla cips ve portakal suyu aldı. Sanık polis sorgusunda “Neden parayı kurbandan talep etmedin onun yerine öldürdün” sorusuna, “Çünkü para istemeyecek kadar gururluyum. Öldürmek daha iyiydi” yanıtını verdi.

10 Euro için Türk taksiciyi öldüren katil zanlısı hâkim karşısında
ESKİ FUTBOLCUYA YOLU SORMUŞ
Sanık cinayet sonrası yoldan geçen birinden istasyona dönmek için otobüs sordu. Sorduğu kişi ise şimdi Hertha BSC’de takım menajerliği yapan Bundesliga eski profesyonel futbolcusu, Sami Allagui oldu. Allagui’nin daha sonra polise katilin yakalanması için önemli bir ipucu verdiği belirtiliyor. Polis Allagui’nin ifadesi doğrultusunda zanlının bindiği otobüsün videosunu izledi ve sanığın nereye gittiğini bulabildi. Sanığın Flensburg’a kaçtığı belirlendi ve burada polis tarafından yakalandı. Duruşma öncesinde zanlının zihinsel anormallikler nedeniyle geçici olarak bir psikiyatri hastanesine yerleştirildiği belirtildi. Duruşmanın 29 Eylül’de tamamlanması planlanıyor. 2017 yılından beri Belçika’da yaşayan Tunuslu Hassem B., burada kız arkadaşını öldürdükten sonra kaçmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!