'Avni Aker’e Veda' belgeseli Trabzon’da gösterime giriyor

Güncelleme Tarihi:

Avni Aker’e Veda belgeseli Trabzon’da gösterime giriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2017 12:14

'Avni Aker’e Veda' belgeseli Trabzon’da gösterime giriyor

Haberin Devamı

TRABZON, (DHA)- TRABZONSPOR’un Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda 70’li yıllardaki zaferleri ve öykülerinin anlatıldığı belgesel, yarın akşam Trabzon’da izleyicilere sunulacak.

Trabzonspor Kulübü’nün önderliğinde, İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sponsorluğuyla yönetmen Cengiz Özkarabekir tarafından hazırlanan, 'Avni Aker’e Veda' belgeselinin ilk gösterimi, 27 Ocak Cuma günü Forum Trabzon Cinemaximum Salonları’ nda gerçekleştirilecek. Belgeselin tüm gelirlerinin, Trabzonspor Profesyonel Futbolcular Derneği'ne bırakılacağı kaydedildi.

ASBAŞKAN ÇUBUKÇU: “TARİHİMİZİ İZLEYECEKLER”

Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, TS Clup mağazalarında önümüzdeki günlerde satışa sunulacak belgesele taraftarların gereken ilgiyi göstereceğine inandığını belirterek, “Böylece bordo mavili renklere gönül verenler, hem başarılarla dolu bir tarihi izleyecekler, hem de bu tarihi yazanlara destek olacaklar” dedi.

6 AYDA ÇEKİLDİ

Yönetmen Cengiz Özkarabekir ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Trabzon’un çocuklarının başarısında temel etkenlerden biridir Avni Aker ruhu. Belgeselde bu anlatılır. Burada güzel hikayesiyle Avni Aker Stadyumu ön plana çıkar. Ve herkesin malumu artık Avni Aker Stadı olmayacak. Bu sebeple belgesel Avni Aker ruhu üzerinden efsane takımı anlatıyor. Ve, 'bu bir veda' diyor. Belgeselde bireysel söyleşiler üzerine genel bir bütünlük kuruluyor. Her bir efsane isim filmin genelinde takımı, şehri, seyirciyi ve başarıları anlatıyor. Toplamda 6 ayda çekilen, işlenen, kurgulanan filmde yaklaşık 40 kişilik teknik ekip çalıştı.”

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!