GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

SEVMEYİ UNUTANLAR İÇİN

sevmeyi unutmuşsunuz kardeşler

yalan her şey gibi

aşklarınız da.

yaşamı ölüm

diye anlatıyorlar size

yalanı gerçek diye.

ne leylakların

tomurundan

haberiniz var

ne önünüzden

kara bir tabut

gibi geçen geceden.

sevmeyi unutmuşsunuz kardeşler

yalan aşklarınız da.

Behçet Aysan

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Ayakkabı Kraliçesi

Anna Davis/Doğan Kitap


Ayakkabı Kraliçesi, Guardian gazetesinin köşe yazarlarından Anna Davis’in son kitabı. Kitabın konusu kısaca şöyle; 1920’lerin Parisi’nde İngiliz sosyetesinin güzel kadınlarından Shelby King, günlerini şık kıyafetler içinde, en gözde sanatçıların, yazarların ve toplumun önde gelenlerinin katıldığı partilerde geçirir. Bohem bir hayat, zengin bir koca, lüks bir apartman dairesi ve ayakkabılar. Paola Zachari, tutku objesine dönüşen ayakkabıların tasarımcısıdır. Shelby de bir çift Zachari ayakkabısına sahip olma tutkusuna kapılır. Sadece ayakkabılar değil, onları tasarlayan Paola Zachari de bu tutkunun bir parçası olur.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

DOA BU KİTABI ÖNERİYOR

Demokrasimizle Yüzleşmek

Emre Kongar
/Remzi Kitabevi

Şarkıcı Doa, sıcak yerlere seyahat etmeyi seviyor. Alanya’ya akrabalarını, İzmir’e ailesini ziyaret etmek için gidiyor. Bodrum’un atmosferinden çok etkileniyor. En kısa zamanda Doğu bölgelerini görmek istiyor. Yurtdışında İngiltere’nin tarihi dokusunu beğeniyor. Viyana’da yaşayan Türklerin sayısının fazlalığından dolayı orada kendisini Türkiye’deymiş gibi hissediyor. Hindistan’ı merak ediyor. Doa, Avare okuyucularına Emre Kongar’ın "Demokrasimizle Yüzleşmek" kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ZEYNEP CASALİNİ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Yüksek Sadakat

Katil&Maktül/DMC


Şarkıcı Zeynep Casalini, sakin yerlere seyahat etmeyi seviyor. Assos, Bozcaada ve Bozburun’u sakinliği ve temiz denizi için tercih ediyor. İlk fırsatta Karadeniz turu yapmak istiyor. Yurtdışında kendini tarihin bir parçası gibi hissettiği Roma’ya gitmekten çok hoşlanıyor. Londra’nın metro kokusuna ve şehrin içinde kaybolmaya bayılıyor. Floransa’yı gerçeküstü olarak nitelendiriyor. Peru’yu merak ediyor. Zeynep Casalini, Avare okuyucularına Yüksek Sadakat’in "Katil&Maktül" albümünü öneriyor.
False