GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

YANGIN GÜLÜ

Gülde yangın var.

Aşklar yanıyor.

Şehir yanıyor.

Gül güle benzemez.

Daha ne güller var benim içimde...

Say, bitmiyor.

Damarlarımda böcekler dolaşıyor.

Gül tozları taşıyorlar kalbime.

Bütün güller, kalbimde büyüyor.

Bir aşk yanıyor. (Su yok.)

Yangının ta kendisiyim ben.

Çalılar büyütüyorum içimde,

güller çoğaltıyorum.

(Çalılar suyla büyüyor.)

Seyhan ERÖZÇELİK

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Ahmet Ümit-İnsan Ruhunun Haritası-Doğan Kitap

Ahmet Ümit, kalemini bu kez Dostoyevski’den Sophokles’e, Mevlana’dan Kafka’ya, Orhan Kemal’den Yusuf Atılgan’a etkilendiği yazarların üzerinde gezdiriyor. Edebiyatın, insan ruhunda kurgusal bir gezi olduğu gerçeğinden yola çıkan yazar, Oidipus, Hamlet, Madam Bovary, Dimitri Karamazov, Drakula, İnce Memed, Zebercet ve Frankenstein gibi roman kahramanlarını eksene alarak, insanoğlunun evrensel niteliklerini örten kabuğu soymaya çalışıyor. Yazıları eleştiri değil. Yazmanın sıkıntı, sevinç ve acılarını bilen birinin yazgıdaşları hakkındaki içten duyguları. Kısaca sırrı ve sınırları hiçbir zaman tam açıklanamayacak insan ruhunu tanımlama çabası.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

SAGOPA KAJMER BU KİTABI ÖNERİYOR

Mevlana Mesnevi Cilt 1-2

Selahaddin Tuna

Kırkambar Yayınları


Şarkıcı Sagopa Kajmer, konserleri sayesinde yeni yerler görme imkanı buluyor. Yurtiçinde Trabzon, doğal güzellikleri ve çok beğendiği sabah kahvaltılarıyla ilk tercihi. Antalya’nın manzarasını beğeniyor. Memleketi Samsun’un kendisinde ayrı bir yeri olduğunu söylüyor. Mardin, Midyat, Adıyaman ve Şanlıurfa’yı merak ediyor. Yurtdışında maneviyatı ağır bastığı için Mekke ve Medine’yi seviyor. Londra’yı tam bir sonbahar ülkesi olarak tanımlıyor. Hollanda’nın insanlarını çok içten buluyor. Güney Afrika Capetown’da büyük beyaz köpekbalıklarını, Güney Amerika’nın yağmur ormanlarını ve Avustralya’yı görmek istiyor. Sagopa Kajmer, Avare okuyucularına Mevlana’nın Mesnevi’sini öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

LEVENT KIRCA BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Mariza

Transparente

EMI


Oyuncu Levent Kırca, iş temposundan fırsat buldukça seyahat etmeye çalışıyor. Memleketi Samsun’un kendisinde özel bir yeri olduğunu söylüyor. Sanat hayatının başladığı Ankara’yı seviyor. Doğal güzellikleriyle Bodrum’un kendisinde özel bir yeri olduğunu söylüyor. Yurtdışında Paris’i hem modern hem de sanatsal varlığı ön planda tutan muhteşem bir yer olarak tanımlıyor. Babasının ressamlık yaptığı İsviçre’yi beğeniyor. İtalya’nın yemeklerini muhteşem buluyor. Levent Kırca, Avare okuyucularına Mariza’nın "Transparente" albümünü öneriyor.
False