GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

DİLSİZLER SOKAĞI

Gülüşerek oyun oynuyor kızlar

açılmayan camlar arkasında.

(Boş piyanolarda

kukla örümcekler.)

Sesleniyor yavuklusuna kızlar,

sallayıp saç örgülerini.

(Yelpazenin dünyası,

mendilin ve elin.)

Karşılık veriyor delikanlılar

pelerinleriyle kanatlar ve çiçekler

yaparak.

Federico Garcia Lorca

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Kırlangıcın Kanadı Datça

A.Akova - B. Sancaktar

Datça Belediyesi Yayınları


’’Afrodit çırılçıplak yüzer... Karabaş otları kekiklerle konuşur... Zeytin ağaçları sulara eğilip Herodot’un tüyden kaleminin hangi bükte denize düştüğünü sorar dalgalara... Yıkık yeldeğirmenlerinin küçük pencerelerinden gökkuzgunlar bulutlara karışır... Can Yücel ölünce burada toprağa ekilir...’’ Bu özelliklere başka hiçbir yerde rastlayamazsınız. Burası Ege ile Akdeniz’in buluştuğu noktada, kıyılarımızın en çok gelecek vadeden tatil yöresi: Datça. İki Datça aşığı Akgün Akova ile Bülent Sancakdar’ın yazıları ve dört mevsim boyunca çektikleri fotoğrafları, Datça Belediyesi’nin desteğiyle, kaliteli bir baskıyla kitaplaştırıldı. ’’Kırlangıcın Kanadı Datça,’’ gitmeden bile sizi Datça’ya aşık edebilir..

SEYAHATTE NE OKUYALIM

BURAK HAKKI BU KİTABI ÖNERİYOR

Dudaktan Kalbe

Reşat Nuri Güntekin

İnkılap Yayınevi


Oyuncu ve manken Burak Hakkı, tarihi güzellikleri olan yerlere seyahat etmeyi seviyor. Kaş’ı dalış imkanları için keyifli buluyor. Gelibolu’nun tarihi dokusundan hoşlanıyor. Fethiye’yi doğal güzellikleri olan bir yer olarak tanımlıyor. Karadeniz’i merak ediyor. Yurtdışında Moskova’nın tarihi güzelliklerine hayran. Singapur’u mevsim değişikliklerinin yaşandığı ve farklı kültürlerin olduğu yer olarak tanımlıyor. Dünyanın en güzel şehri olarak gördüğü Paris’in restoranlarını muhteşem buluyor. Tayland’a seyahat etmek istiyor. Burak Hakkı, Avare okuyucularına Reşat Nuri Güntekin’in "Dudaktan Kalbe" romanını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

SERAY SEVER BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Pink Martini

Hey Eugene

Sony BMG


Sunucu ve oyuncu Seray Sever, sakin yerlere seyahat etmeyi tercih ediyor. Çeşme’ye üniversite yıllarından kalan özel bir sevgisi var. Göcek’i sakin ve korunaklı görüyor. Koylarını tekneyle gezmeyi seviyor. İstanbul’un sokakları keşfedilebilecek en güzel şehir olduğunu söylüyor. Bozcaada, Pamukkale, Karadeniz ve Mardin’i görmek istiyor. Yurtdışında Komo’nun kendine özgü ve romantik havasını beğeniyor. Floransa’da tarih ve sanatın iç içe olduğunu anlatıyor. Hawai ve Uzakdoğu’yu merak ediyor. Seray Sever, Avare okuyucularına Pink Martini’nin "Hey Eugene" albümünü öneriyor.
False