GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

YOLCU

Nasıl sorar onlara, kendini söyler

Geçse aralarından, öteki daima çocuk

Bu hangi, onu sor, böyle nereye gider

Sanki yok gibidir bir yerlere yolculuk

Giden ne?... bir de bu, azalır şehir

Yolda bakan çocuklardan bir anıt

Anımsa; nerelerden geçmiştir

İkimizin ardında dağılan bulut

Biri bakar durduğun akşamlara

İşte orda durur, kimdi, bilindi

Uzun yol günlerine verilen ara

Yapayalnız bir ölüm, hepsi onun içindi...

Can Bahadır YÜCE

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Zirve Yolculuğu

Heidi Howkins

National Geographic


Üst düzey dağcılar için hiçbir zirve, K2 kadar meydan okuyucu değildir. Everest daha yüksek olsa da K2 daha dik, daha zor ve tehlikelidir. Everest’in zirvesine 1300 kez çıkıldı, ancak K2’nin zirvesine, fethedildiği 1954’ten bu yana sadece 183 erkek ve beş kadın ulaşabildi. Maalesef bu dağcıların en az yirmi biri bir daha geri dönemedi. Howkins, 1998’deki ilk denemesiyle zirveye çıkma girişiminde bulunan az sayıdaki kadından biri oldu. 2000 yılındaki ikinci denemesindeyse zirveye bugüne kadar pek az dağcının başarabildiği Alpin stilde, yani taşıyıcı ya da oksijen desteği olmaksızın tırmanmaya kararlıydı. Herkes gibi o da tehlikelerin bilincindeydi. Çarpıcı fotoğraflar da içeren bu kitapta bir zirve mücadelesinin ve ona eşlik eden ruhsal bir yolculuğun öyküsü anlatılıyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

EMRAH BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Yaşar

Sevda Sinemalarda

Seyhan Müzik


Şarkıcı Emrah, seyahat etmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi seviyor. Doğduğu yer olan Diyarbakır’ın kendisinde ayrı bir yeri var. Emrah, Bodrum’u aşık olduğu yer, Kuşadası’nı kendini özgür hissettiğini yer olarak tanımlıyor. Rize ve Hakkari’yi merak ediyor. Yurtdışında Paris’in canlılığı ve hareketliliğinden etkileniyor. Roma’yı aşk şehri olarak görüyor. Prag’ı çok romantik bulduğunu belirtiyor. İlk bulduğu fırsatta Hindistan, Meksika ve Barcelona’ya seyahat etmeyi düşünüyor. Emrah, Avare okuyucularına Yaşar’ın "Sevda Sinemalarda" albümünü öneriyor.

NE OKUYALIM

FERHAT GÖÇER BU KİTABI ÖNERİYOR

Paulo Coelho

Zahir

Can Yayınları


Şarkıcı Ferhat Göçer, iş temposundan fırsat buldukça seyahat etmeye çalışıyor. Yurtiçinde Bodrum, su kayağı yapmayı sevdiği için ilk tercihi. Urfa’ya ailesi olduğu için sık sık gidiyor. Göçer, Abant’ın dinlendiren ve huzur veren atmosferinin kendisini çektiğini söylüyor. İlk bulduğu fırsatta Mardin ve Ağva’yı görmek istiyor. Yurtdışında İngiltere’nin yeşilliklerini ve doğa güzelliklerini seviyor. Milano’da alışveriş yapmaktan keyif alıyor. Fransa’nın festival ve fuarlarını beğeniyor. Küba, Brezilya ve Miami’yi merak ediyor. Ferhat Göçer, Avare okuyucularına seyahatlerinde okumaları için Paulo Coelho’nun "Zahir" kitabını öneriyor.
False