GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

Doğan HIZLAN seçti

AVARE’NİN ŞİİRİ

DELİ DÜĞÜN

Gizli öyküydün sen
Kimdedir bilemezdim
Suretin yoktu
Okutmazdın
Dinletmezdin kendini
Kaçınır dururdun
Terk ederdin
Kimse terk edemez ki seni
Güzün gümbür gümbür
İndiği bir gün gördüm
Kavgamla kavgalı
Ölümümle ölgün
Kanadıyla mahkûm
Aşkımdan derin sevdalı
Bir deli düğündün
Bir deli düğün
Kıpkızıl yapraklarla
Donanmış bir deli düğün
Öldüğümüz gün
Bütün kuşları yeryüzünün
Yaşamaktan da güzeldi
Terk edemezdin

Hulki AKTUNÇ

AVARE’NİN ÖNERİSİ

John Verdon
Aklından Bir Sayı Tut
Koridor Yayıncılık

Aklından Bir Sayı Tut, son yıllarda iyice popülerleşen, empati gibi kavramlar üzerinden okuyucuyu cezbeden kitaplardan. Değişik ve ilgi çekici karakterlerle, beklenmedik hikayeleri kurguluyor. Roman kahramanı bir gün posta kutusunda imzasız bir mektup bulur. Aklından 1 ila 1000 arasında herhangi bir sayıyı tutmasını söyleyen mektubu okuyup 658’i tutar. Olaylar ardı ardına diğer küçük zarflar açıldıkça gelişir.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

BERTUĞ CEMİL BU KİTABI ÖNERİYOR
Bret Easton Ellis
Ay Parkı
İthaki Yayınları

Geçen günlerde ikinci albümü Geldim, Gördüm, Sevdim’i yayımlayan şarkıcı Bertuğ Cemil en çok Datça’ya gidiyor. Orada bir yazlığı var ve Datça’yı gerçek bir cennet olarak görüyor. Yurtiçinde Bodrum’u tatil yapmak için tercih ediyor. Yurtdışında en sevdiği mekan Bali Adaları. Sadece bir kez gittiği adaların atmosferine ve iklimine hayran kalmış. Türkiye’de henüz göremediği için üzüldüğü üç yer var: Nemrut Dağı, Kapadokya ve Hatay. Coğrafya ve tarihe meraklı olan müzisyen gittiği yerlerde tarihi doku ve coğrafyayı dikkatle inceliyor, gezeceği kentleri bu özelliklere göre seçiyor. Yurtdışında gitmek istediği yerlere gelince. Sevdiği müzik türlerinin merkezi New York, dünyanın çatısı dediği Tibet ve şiirsel şehir Paris listesinin ilk üç sırasında. Bertuğ Cemil, Avare okuyurlarına Bret Easton Ellis’in Ay Parkı romanını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

TAYFUN PİRSELİMOĞLU BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR
Gary Burton, Makoto Ozone
Virtuosi
Concorde Music Group

Yönetmen ve senarist Tayfun Pirselimoğlu, az çok bilgi sahibi olduğu fakat hiç görmediği memleketlere gitmeyi seviyor. Görmediği yeni yerler keşfetmek için seyahat eden Pirselimoğlu binbir çeşitliliği bonkörce sunduğunu düşündüğü Buenos Aires’i çok seviyor. Arjantin’i çok çekici buluyor. Türkiye’den en sevdiği mekanlar Mardin, Korsan Koyu (Antalya), Hatay, Yason Buna (Ordu) ve Macahel’in Camili Köyü (Artvin). Yurtdışında en çok görmek istediği yerler Zanzibar, Machu Pichu. Tayfun Pirselimoğlu, Avare okurlarına vibrafoncu Gary Burton’la piyanist Makoto Ozone’nin caz albümü Virtuosi’yi öneriyor.
False